- Det er en del gode skyttere her, men jeg burde nok tatt flere skudd, sier svensken, som stod målvakt på et bandymål i andreetasjen på Maxi. 

Storhamar-supporter Dennis Kjelland Nygård har akkurat plassert ballen elegant mellom beina til backen.

- Det ble for mange baller som gikk i mål i dag, det tar jeg selvkritikk på, sier de la Rose før Hampus Gustafsson skyter inn, med en fleipete tone:

- Han står likevel bedre enn Oskar (Östlund).

Fikk møte idolene

På Storhamar-butikken i førsteetasje holdt Martin Gran og Magnus Eikrem Haugen vakt ved playstationet. Oliver Teien (12) fikk spille mot begge. 

- I dag har jeg fått spille NHL mot idolene mine, og det er kjempekult, sier Oliver. Han har gjort opp en klar mening om hvem som er den beste NHL 17-spilleren.

- Martin var best, sier 12-åringen. 

- Nei, nei, nei. Det kan jeg ikke skjønne. Jeg tapte kanskje kampen, men kontrollen min var elendig, kontrer Eikrem Haugen, som nekter å ta selvkritkk.

Oliver forteller at han stort sett får med seg alt som er av Storhamar-kamper.

- Jeg har sesongkort i ishallen og ser i tillegg mange bortekamper. Denne sesongen tror jeg de i hvert fall vinner sluttspillet, sier han.

- Skal banke Lillehammer

De som ville fikk bryne seg mot Martin Rønnild i bordhockey.

Blant de som prøvde seg var Johannes Eriksen.

- Hvordan går det mot Lillehammer i romjula, Martin? spør Johannes, mens han styrer spakene på den ene bordenden energisk.

- De skal vi selvsagt banke, svarer Storhamar-løperen.

Senterkoordinator på Maxi, Elisabeth Grønning Rognmo, forteller at de merker engasjementet rundt Storhamar-laget.

- Det er så fint at gutta stiller opp på slike ting. I dag sto folk i kø fra 11.45, og vi merker selvsagt at folk er veldig glad i Storhamar. Dessuten virker det som at spillerne også er glade for å kunne møte supporterne på denne måten, sier Grønning Rognmo.

Gjensidig glede

Det bekrefter Martin Gran.

- Dette er en ålreit dugnad som bidrar til at vi kommer nærmere de som støtter oss hver kamp. En fin måte for oss å kunne gi noe tilbake på. Man ser at folk setter pris på dette, sier Gran.

- Vi var her i fjor også, og dette er bare koselig. Dette er et annet miljø enn i hallen, og gleden er gjensidig, legger Mikael Zettergren til. 

I romjula får spillerne noen dager fri. Selv om det ikke har vært kamper på en stund, påpeker gutta at det på ingen måte har vært ferie likevel.

- Vi har hatt en veldig hard uke nå med masse trening.  Da er det fint å kunne koble av med noe slikt. Vi skal være klare til kampene i romjula, lover Magnus Eikrem Haugen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00