Hun har trent sammen med lagvenninnene en stund, og vært med i troppen i noen kamper, men Malene Aambakk (23) har ikke hatt lov til å ta skudd.

En skulderskade har satt hun ut av spill i lengre tid, men nå er hun lykkelig over å være tilbake.

– Det er veldig deilig, det. Nå må jeg bare bli vant til å spille igjen. Det tar nok litt tid å komme inn i det, smiler Aambakk.

Smertene helt borte

Hun tror det kan ta litt tid før hun er tilbake i kampform.

– Jeg har ikke spilt så mye, så det er litt vanskelig å føle på det. Men jeg kjenner på trening at jeg må gå for det skuddet mer enn jeg har gjort. Jeg har ikke gjort det på en stund, forklarer hun.

23-åringen er ikke redd for at hun skal få et tilbakeslag, og at skulderskaden kommer tilbake.

– Smertene er helt borte, og det er veldig deilig. Nå kjenner jeg ikke noe mens jeg spiller håndball eller mens jeg driver med øvelsene mine, forteller hun.

– Hvis jeg skal få tilbakeslag, så må jeg få det av slitasje. Da må jeg slite det opp igjen, så da vil jeg uansett kjenne det over tid. Det er ikke sånn at det plutselig kommer tilbake. Så akkurat det er jeg ikke så redd for, sier Aambakk, som ikke har hatt problemer med å motivere seg til å kjempe seg tilbake til håndballbanen.

Arne Senstad er glad for å ha skarpskytteren tilbake og klarert for spill igjen.

Fornøyd Senstad

– Det er veldig bra. Men vi trenger å bli trygg på skylder, kropp og spill. Hun trenger tid på seg, for hun kan ikke gå rett inn i det. Hun har ikke vært på det nivået på den måten. Men hvis vi kan bruke henne for fullt, noe vi må se an litt, så er det klart en forsterkning, det er det ingen tvil om, forklarer Senstad før onsdagens bortekamp mot Byåsen, på Røros.

Senstad håper imidlertid at Aambakk raskt finner tilbake til kampform, slik at hun kan bidra med den biten i spillet han har savnet litt, nemlig keivhendte bakspillere.

– Men hun må også inn og vise at hun duger på et nivået her, og da må kroppen være til å stole på. Hun er jo ingen etablert eliteseriespiller, så hun trenger tid på seg. Jeg kan ikke forvente at hun går rett inn og gjør den jobben, forklarer Senstad.

Han er også glad for at Martine Hovden er tilbake i spill, etter et langt skadeavbrekk med en kneskade hun har operert to ganger.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00