– I dag følte jeg meg nesten uovervinnelig. Det er lenge siden jeg har hatt den følelsen, stråler målvakten etter hun spilte en avgjørende rolle da Storhamar kom grusomt tilbake etter en slapp første omgang mot Oppsal.

Men det har ikke bare vært solskinnsdager for trønderjenta, som er vant til å være lagets tålmodige andremålvakt. Den jobben var nemlig ikke Storhamar uten videre klar til å gi 22-åringen foran denne sesongen.

Nektet å gi seg

– I sommer fikk jeg beskjed om at jeg kunne velge en annen klubb om jeg ville. Klubben var ikke sikker på at de hadde bruk for meg, forteller matchvinneren mens medspillere, trenere og hjemmesupportere gir målvakten lange og følelsesladde klemmer.

Aarstad nektet nemlig å gi seg i Hamar-klubben, jobbet godt i sommer og overbeviste trener Senstad om at hun og Stine Lidén er et godt nok målvaktpar - også i den øverste divisjonen.

Snuoperasjonen

Anført av en strålende opplaget Jektvik Aarstad aller bakerst, snudde hjemmelaget kampen etter pause. Fra å vise fram seg fra sin verste side den første halve timen, var det praktutgaven av hjemmelaget som knuste Oslo-jentene fullstendig etter pause.

– Vi trengte denne seieren etter en tung periode. Vi har ikke klart å innfri de kravene vi stiller til oss sjøl fram til nå, men etter pause viser vi hvor gode vi kan være, sier hjemmelagets aller viktigste spiller etter pause.

Benken avgjorde

Men det var naturligvis ikke bare målvakten som sikret hjemmeseier og to poeng.

– Det er stor forskjell på hva vi gjør før og etter pause. Intensiteten bakover er veldig mye høyere den siste halve timen og det er enkeltspillere som virkelig står fram når vi trenger det som mest, sier en sliten og ikke minst lettet Arne Senstad, som fant et par nyttige jokere på innbytterbenken i oppgjøret mot Oppsal.

Malene Aambakk var klok offensivt da hun fikk sjansen, Tonje Enkerud var super så lenge kreftene holdt, Lise Løke gjorde etter hvert en god jobb begge veier, Betina Riegelhuth satte endelig gode og tøffe taklinger bakover og Gabriella Juhazs kvikke føtter defensivt satte standarden for hva som kreves i et offensivt forsvar.

Forvandlingen var total de siste 30 minuttene.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.