Tirsdag formiddag ble det kjent at Halden, som står med seks poeng etter 16 kamper i eliteserien, har slått seg selv konkurs.

Klubben har slitt med svak økonomi lenge, men de hadde et håp om å holde hodet over vannet til ut sesongen.

Slik gikk det ikke.

Trist

Storhamar-spiller Linn-Marie Birkeland synes det er kjedelig å se hva som er skjedd med barndomsklubben.

– Det er fryktelig trist det som har skjedd. Det er kjedelig at både elitelaget og yngres blir rammet. De håper å få på plass en ordning, slik at yngres kan få støtte til å spille ut sesongen, forteller hun til HA-sporten.

Konkurs-spøkelset har vært en del av hverdagen til Halden-spillerne lenge, men beskjeden var likevel tung å svelge, ifølge Birkeland.

– Jeg har snakket med flere av dem, og de har det ikke bra. De er usikre på hva som skjer videre med dem. Vi – som opplevde noe av det samme da vi ble satt til 1. divisjon – vet jo litt om hva de gjennomgår nå, sier Birkeland, som var med da Storhamar ble degradert til 1. divisjon i 2015.

hockey-konkurs

I oktober 2009 måtte hockeyklubben IK Comet, som på den tiden spilte i eliteserien, begjære seg selv konkurs.

Nå er hockeylaget klare for kvalik til eliteserien igjen.

Birkeland tror den harde kampen om sponsorkroner kveler klubbene.

– Halden er en liten by, og det er hard kamp om å få inn penger når det er flere klubber som er med i toppen, sier hun.

– Det er klart dette blir litt pinlig for klubben og for navnet Halden. Det er sånt man skal klare å unngå. Men alle klubbene i eliteserien er hardt rammet, og mange sliter, sa HK Halden-trener Jan Thomas Lauritzen til NRK.

trener igjen

I kveld kommer Byåsen til Boligpartner Arena.

Birkeland, som ikke er aktuell for spill, gleder seg til kampen.

– Jeg er veldig spent. Jeg tenker like mye på kampene som de som spiller. Vi er veldig gode når vi er gode, men vi har et for lavt bunnivå. Dersom vi spiller slik som vi skal, tror jeg vi har gode muligheter til å slå dem, sier 26-åringen som trener etter kollaps-skaden hun fikk i ryggen i oktober.

– Jeg hadde en ekstra virvel i korsryggen, som har gjort at jeg har fått en del betennelser. Og det har gjort at jeg har fått en del smerter i ryggen, men nå har jeg gått i behandling. Jeg trener forsiktig, og jeg gjør ikke ting som er vondt, men jeg tror ikke jeg rekker å spille mer i år, sier hun.

Kampen starter klokken 18.00. Vi oppdaterer på h-a.no.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00