Daglig leder og spiller Kamilla Sundmoen forteller at dagens lag er glad for hvert steg de tar.

– Vi har ikke snakket om Europa i laget. Vi vet hva vi har vært gjennom som klubb, og vi er glade for hvert steg vi tar. Så det har vi ikke tenkt så mye på. Hvis vi skal dit må vi jo også høyere opp på tabellen. Men i framtida ser jeg ikke bort fra at det skal være mulig, forteller hun.

Det er de tre beste i Norge som kvalifisere seg til europacupene.

Kjempeopplevelse

Kamilla Sundmoen var med da Storhamar sist spilte ute i Europa, i 2010. Hun forteller at det var veldig givende for alle involverte i klubben.

– Det er en kjempeopplevelse å spille internasjonalt. Vi har jo vært der før og møtt veldig gode lag. Jeg har mange flotte minner fra det. Det at vi kunne heve oss mot de aller aller beste, var veldig motiverende, og det ga en ekstra gnist inn mot trening, Det at man kan komme seg ut, og bli sett utenfor Norge, det er kjempeartig. Men på en annen side vet vi hva det koster. Det er en bismak. Men isolert sportslig sett er det helt supert. Det å kunne møte litt andre lag, møte andre spillere og en annen kultur. Det får man utrolig masse igjen for. Det er et helt klart mål. Vi vil selvfølgelig opp og frem, men alt til sin tid som det heter.Vi vet hva klubben har vært gjennom, så det er ingen hast overhodet, forteller hun.

Folk vet mer

Hun er litt usikker på hva europacupspill hadde betydd for interessen.

– Det er litt vanskelig å svare på. Sist vi spilte i europacup, så var det færre folk på tribunen enn på seriekamper. Men jeg tror folk syntes det var litt ukjent, men nå tror jeg publikum vet litt mer om hva det er. Nå har vi også en mye bedre arena, der vi kan lage litt mer ut av kampene, sier Sundmoen.

Men hun er helt klar på hva det betyr for nivået.

– Det at vi kan få norske lag ut i Europa, som kjemper på øverste hylle i håndballverdenen, det er kjempepositivt. Det gjør håndballen bedre, absolutt, sier Kamilla Sundmoen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00