OTTESTAD: For mange virker 54 mil på sykkelsetet - Trondheim-Oslo - helt meningsløst.
- Jo, hehe. Det gjør jo det for oss som sykler innimellom også. Da jeg kom opp til Trondheim fredag, lurte jeg på hva i all verden jeg hadde lagt meg ut på, sier Stine Olsen Kirkevik (33) - debutant i galskapen.
Hyllet på Bessa
Men etter 42 mil skjønte både hun og resten av Ottestad-gruppen hvorfor de gjorde det - mange for n'te gang. Da sto godt over hundre mennesker og tok imot klubbens tøffeste på Bessa i Bekkelaget. Bensinstasjonen som opplever årets beste dag under Styrkeprøven. Det passer nemlig perfekt med en cola eller en matbit på dette stedet. Ifølge diverse syklister er det nemlig ikke et sted på de 54 milene tilskuermassen er større enn på Esso Ottestad.
Og det sier litt om det sykkelmiljøet i Ottestad, som er blitt skapt på bare noen få år. De er blitt en av Norges største sykkelklubber, og flesteparten av de aktive var representert på drivstoffsentralen i går. 50 meter unna var det også grillfest for alle medlemmene hos en av lagets skarpeste syklister, elitelagets Bjørn Granli.
- Nå har jeg gjort dette og
Sammen med Elisabeth Lunde Engen og Monica Flermoen var Stine en slags pioner i Ottestad-sammenheng. De ble lørdag klubbens første jenter til å sykle den lange distansen.
- Det er moro. Jeg tror det kommer til å bli flere jenter i årene framover. Nå har jeg gjort dette også, sier den meget aktive 33-åringen. Hun har fire VM-gull i skiorientering og har vunnet verdenscupen sammenlagt i tillegg til en rekke NM-titler. Også i orientering har hun prestert på et høyt nivå. På sykkelsetet har hun to klasseseire i Birken.
- Jeg har vært på mye som kan kalles toppidrett i mitt liv, men hva jeg skal kalle dette, er jeg ikke helt sikker på. Intensitetsmessig er det andre mye hardere, men her er lengden og hodet den største utfordringen, sier hun.
Nordkapp-Lindesnes
- Jeg føler ikke noe sterkt behov for å sykle distansen igjen. Jeg synes det er morsomt å gjøre ting jeg aldri har gjort før. Neste gang blir det kanskje å sykle Nordkapp-Lindesnes.
- Seriøst?
- Ja, om 10 år kanskje. Da ungene er blitt større, og jeg får en hel sommer til å trene, svarer hun.
18.05,04
Det var tiden Stine endte på i årets ritt. Målet for Ottestad-gruppen var å stoppe i Oslo etter om lag 18 timers blodslit. Det klarte de. Nå venter et nytt år med trening for de tøffingene kledd i gult.
For neste år gjør mange av de det samme igjen.
De raskeste forsøker seg på nye rekorder fra Lillehammer, juniorene tråkker til Eidsvoll og noen av damene fra Hamar. Og så kommer de til Bessa i kveldstimene og tar imot syklistene fra Trondheim.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00