Sprint-NM på Hol har unnagjort første dag, med to Stange-jenter i hovedrollen.

I juniorklassen overrasket Inga Anne Vasaasen med å vinne 500 meteren over favoritten Martine Bruun. Inga Anne gikk inn på 42,59, mens Martine Bruun kom inn til tiden 42,81. På den doble distansen var Inga Anne totalt overlegen og gikk inn til sterke 1.23,89. Også her fikk Martine Bruun andreplassen på tiden 1.27,29.

- En litt uventet ledelse fra min side. Jeg var nok favoritt på 1.000 meteren, men at jeg gikk helt til topps på 500 meter, var litt overraskende. Nå er det bare å knalle til på søndagens løp. Nå er det opp til meg å ta hjem kransen. Det hadde vært stas, sier Inga Anne Vasaasen.

Skal Martine Bruun ta fra Vasaasen gullet i morgen, må hun slå Inga Anne med over sekundet på 500 meteren for å komme likt før den avgjørende 1.000 meteren. 

I seniorklassen klasket Martine Ripsrud med en supergod 500 meter. Martine slo Hege Bøkko i samløp på tiden 40,72, mens frøken Bøkko gikk inn til andreplass på tiden 41,00.

På den doble distansen byttet jentene plass på resultatlista. Hege Bøkko vant på tiden 1.21,81, mens Ripsrud gikk på 1.23,11. På tredjeplass kom Ellen Bjertnes 1.23,35.

Dermed leder Bøkko foran Martine Ripsrud etter at to av fire løp er unnagjort i seniorklassen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.