Lillebror Bø fikk med seg en tysk duo på seierspallen. Simon Schempp endte 14,3 sekunder bak, mens Andreas Birnbacher var 17,9 sekunder bak. Begge var også feilfrie på standplass.

– Det var revansjens time. Jeg var ekstremt bestemt foran dette løpet, og veldig fornøyd med det jeg gjør på standplass. Ute i sporet gikk det også bra for jeg hadde veldig gode ski, sa Bø til NRK.

Forrige sesong gikk han til topps fem ganger, først og fremst på grunn av et par superløp på sprinten. Fredag var han igjen oppe på fjorårets høye nivå.

Feilfri storebror

Storebror Tarjei Bø skjøt også feilfritt, men hadde ikke samme farten i sporet. Han ble slått med 26,7 sekunder.

– Jeg tok det litt mer med ro. Det var nok resepten for meg denne gangen. Jeg var veldig skjerpet på standsplass. Jeg hadde håpet på en pallplass, men lillebror var jo helt umulig.

Emil Hegle Svendsen var rask i sporet, men måtte tåle én bom på stående skyting. Dermed havnet han på 9.-plass, og har 30,9 sekunder å ta inn på søndagens jaktstart over 12,5 kilometer.

Alexander Os rotet litt på liggende skyting med to bom og havnet 1.20,7 bak på 26-plass.

Tre bom for Bjørndalen

Lars Helge Birkeland bommet to ganger på liggende skyting og endte 1.50,6 bak på en 39.-plass, mens superveteran Ole Einar Bjørndalen hadde to bom på liggende og én på stående skyting, og havnet på plassen bak.

Søndag er det jaktstart på programmet i Hochfilzen, mens lørdag er det stafetter. Brødrene Bø, Ole Einar Bjørndalen og Svendsen skal gå på det norske laget.

Määkäräinen vant kvinnenes sprint

Finske Kaisa Mäkäräinen var ustoppelig i sporet og vant kvinnenes skiskyttersprint fredag. Tiril Eckhoff gikk inn til tredjeplass.

Den finske løperen hadde en bom på liggende skyting, men ingen matchet hennes fart i sporet. Italienske Karin Oberhofer endte 10,4 sekunder bak til tross for feilfri skyting.

Tiril Eckhoff, som vant sprinten i Östersund, hadde en bom på stående skyting, men hadde ikke helt farten i sporet og var 29,9 sekunder bak den finske vinneren.

– Jeg trives på pallen. Det ble et veldig bra løp, men jeg hadde det tungt ute løypa med en del negative tanker, sa Eckhoff til NRK.

– Jeg brukte litt lang tid med skytingen, men prøvde å få ned blinkene. Slet litt med den ene stående. Uansett et perfekt utgangspunkt til jaktstarten, sa Eckhoff.

Bedre skyting

Fanny Welle-Strand Horn skjøt feilfritt og gikk inn til en oppløftende 7.-plass. Det til tross for at også hun slet litt i langrennet.

Marte Olsbu hadde en god dag på standplass og gikk inn til 24.-plassen, 1.24 minutter bak vinneren.

Synnøve Solemdal åpnet bra, men måtte tåle to bom på siste stående og endte til slutt på 43.-plass, slått med 1.44,7. Elise Ringen skjøt tre bom og tok den siste plassen i søndagens jaktstart. Hun har 2.35 minutter opp til lederen.

Hilde Fenne hadde tre bom og en dårlig dag i sporet og endte utenfor de 60 som får gå jaktstarten. Hun endte på 71.-plass og 2.54,4 bak. (©NTB)

Fakta

Fakta om Johannes Thingnes Bø:

  • Alder: 21 (født 16. mai 1993)
  • Idrettsgren: Skiskyting
  • Klubb: Markane
  • Verdenscupseirer: 6
  • Junior-VM: 3 gull (2012)
  • Beste OL-resultat: 8.-plass (fellesstart 2014). (©NTB)
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.