HAMAR (HA): Kamilla Sundmoen har måttet se ganske mange håndballkamper fra tribunen de siste sesongene på grunn av skader.

Når hun nå blir borte den kommende sesongen, så er det en lykkelig pause for Storhamar-kapteinen som venter barn,

– Det er veldig stas, selv om jeg har vært i litt dårlig form de første månedene, sier 28-åringen til HA-sporten.

– Jeg hadde planer om å være med på landslagssamlingen og sesongoppkjøringen med Storhamar, selv om jeg er gravid. Men jeg tok ingen sjanser, sier Kamilla, som har orientert klubbledelsen og lagvenninnene om de lykkelige omstendighetene.

Var med og løp mandag

– Dette er jo noe av det største en kan oppleve, sier Kamilla, som var på ultralyd mandag. Der fikk hun og samboer Anders Amdahl se både armer og bein i bevegelse inne i magen.

Sundmoen akter å holde seg i bevegelse selv også, og mandag var hun med lagvenninnene og løp til Jessnes og tilbake.

Målet er å komme tilbake til håndballbanen. Når hun er klar for det.

– Jeg skal tilbake på Storhamar-laget hvis alt går som det skal.

Målet er neste sesong

– Allerede denne sesongen?

– Jeg planlegger ingen ting. Det er kroppen som bestemmer når jeg er klar igjen, men jeg håper å være tilbake når den nye håndballhallen står klar. Målet er neste sesong, sier Kamilla.

– Hvordan blir det å være borte fra håndballen?

– Det har både jentene og jeg blitt vant med etter at jeg har gått skadet, men jeg vil fortsatt være med rundt klubben. Jeg kommer til å være på alle kampene jeg kan, og jeg har også veldig lyst til å være med på treningsleiren hvis det er mulig. Jeg er opptatt av å være med i miljøet, og jeg kan jo fylle vannflasker og gjøre slike ting. Det er en herlig gjeng å være sammen med, og det er viktig å få annet stimuli enn å sitte hjemme, sier Kamilla, som tror at en kropp som har spilt håndball i 21 år også kan ha godt av ei pause.

Fireårskontrakt

28-åringen går nå på det første året av sin nye fireårskontrakt med Storhamar. Hun gleder seg til å bli mor, og når hun er tilbake på banen, håper hun å kunne spille Champions League med klubben sin for fulle tribuner i den nye håndballhallen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00