Spillerne og trenerne ble enige om at de ønsket en treningsleir selv om klubben ikke hadde økonomi til å sponse dem. I stedet ble de enige om at alle som dro på turen skulle betale selv, men få muligheten til å tjene pengene inn igjen på dugnad.

Les også: Drar til Spania for å spleise laget

- Vi som er kjent i Hamar-området skal jobbe for å skaffe dugnadsjobber, så de spillerne som vil kan jobbe det inn igjen det de betaler for denne turen, sier Truls Jevne Hagen til HA-sporten.

6.000 kroner

Han og John Anders Rise har faktisk vært i samme område på treningsleir med HamKam da Arne Erlandsen og Vegard Skogheim  trente klubben. Den gangen betalte ikke spillerne ei krone selv.

Les også: Visste ikke at venstrebacken var høyrebeint

Nå betaler spillerne og trenerne drøyt 6.000 kroner hver.

- Vi får leve ei uke som proff og være sammen med de andre gutta ei hel uke. Det har vi godt av. Vi har en fin garderobekultur, men vi er ikke i garderoben mellom treningene sånn som vi var før da vi trente 10.00 og 14.00. Da er det fint å ta en slik tur for å pleie lagfølelsen, sier Jevne Hagen.

Se også: Høydepunktene i seieren mot Elverum

Han tror også at selv de yngste, som tjener minst i klubben, synes det er greit å betale for en slik tur.

- Unggutta har vel noen pappaer som betaler. Det er i hvert fall forskjell på meg og broren min der, sier Truls Jevne Hagen som også har med seg lillebror og junior Anders til Spania.

Fint anlegg

Mens HamKam bor nede i Albir, trener de noen kilometer opp i landet i La Nucia. Der er det et enormt sportsanlegg med svømmehall, skatepark, sykkelbane og flere fotballbaner - både naturgress og kunstgress. HamKam trener på kunstgressbanen.

- Det er veldig fint her. Banen er ikke helt topp, men den er omtrent som Briskeby. Vi skal bare spille kunstgraskamper i serien, så derfor trener vi på kunstgress.

Men kampen mot Fana torsdag går på naturgress noen mil lengre sør.

- Vi kunne gjort det samme fotballmessig på Børstad, men det er viktig for det sosiale å dra på en tur. Med flere nye spillere i stallen er det godt å bli enda litt bedre kjent, sier Jevne Hagen.

Høyt press

Den første økta tirsdag var svært intens med høyt tempo i strålende vær i 20 grader. Kevin Knappen terpet på høyt press og han brøt av treningen flere ganger da han ikke var fornøyd. Når mulighetene dukker opp skal det nemlig stupes opp i press. 

Samtlige spillere gjennomførte økta. Det er bare Niko Mickelson som ikke er med i Spania. Han er med G18-landslaget på samling i Latvia.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00