Etter kampen snakket Solbakken om en ny forsvarskonstellasjon med fire forskjellige nasjonaliteter, skadde spillere og en Lukas Podolski som må spille spydspiss - ikke tomålsscorerens drømmeposisjon.
- Podolski er en kunstner, en spiller som må få litt frihet og løpe der han vil, sa treneren om sin juvel.
Solbakken var for øvrig meget fornøyd med spillernes innsats, særlig med tanke på at laget mangler flere profiler. De tre spillerne som spilte flest treningskamper i sesongoppkjøringen, var ikke med mot Hannover. Likevel ser hedmarkingen nedover på tabellen og vet det bare er seks poeng til nedrykk. Han er usikker på om laget må forsterke for å overleve i Bundesliga.
- Framover ønsker jeg å skape mer stabilitet i laget. Flere av dem som er ute, rekker kanskje ikke tilbake til jul. Vi er enige om at vi skal bygge på stallen, forklarte Solbakken til NTB uten å avsløre om det kan komme nye spillere allerede i vinterpausen.

Kritikk fram og tilbake

Men de helt store forandringene har ikke treneren gjort siden han kom til Köln. Etter kapteinsvrakingen av Podolski hadde han tysk presse på nakken i tre uker. Kanskje kan det være lurt å ligge lavt i fotballgale Köln?
- Jeg har ikke prøvd å sette mye av mitt eget preg på laget. Nå må vi forsøke å bygge videre på det vi har fått til. Det går bedre og bedre, sa treneren, som ikke brydde seg særlig om kritikken fra pressen.
- Kritikken går fram og tilbake hele tiden. Men det er ikke pressen som er bekymringen, det går mer på yrkesstolthet. Jeg får leve og bo litt i Köln for å bli vant til det. Men det er positive mennesker her, og alle prater fotball.

Lettelse

Trolig gjør søndagens 2-0-seier jobben lettere for Solbakken fram mot jul. Gleden og lettelsen i Köln-trenerens ansikt var enorm da Podolski punkterte kampen fem minutter før full tid.
- Det var nok en lettelse for hele laget, hele klubben og hele Köln. Det var en utrolig viktig seier, spesielt for psykologien til spillerne framover, mente han.
Neste oppgave for Köln er regjerende seriemester Borussia Dortmund på bortebane til helgen. Poeng der vil trolig gjøre jobben enda tryggere for klubbens 13. trener på ti år. (©NTB)

Bildetekst sy86f234:
Ståle Solbakken var fornøyd med mye av det han så av Köln søndag, men håper han får muligheten til å forsterke stallen. (Foto: Thomas Peter, Reuters/SCANPIX)
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.