FC København har aldri gått videre fra en utslagsrunde i en europacupturnering spilt på vårparten. Det vil Solbakken rette på i kampene mot bulgarske Ludogorets.

– Avansement til åttedelsfinalen er et naturlig skritt i klubbens utvikling, sa han på pressemøtet i Sofia forut for torsdagens bortekamp.

– Når vi er kommet hit, vil vi gjerne gå videre. Det vil bety mye for klubbens historie og for oss som jobber her. Vi vil gjerne være med i Europa så lenge som mulig.

Forrige danske lag som gikk videre fra utslagskamper i europacupen spilt etter jul var AaB, som i 2009 slo ut Deportivo La Coruña.

Lettere

Skandinaviske klubber med lengre vinterpause har et betydelig handikap i europacupkamper som spilles før sesongen er kommet i gang igjen. Den danske superligaen starter opp igjen i helgen, så klubbene er betydelig lenger framme i forberedelsene enn de norske. Likevel stiller lag som er midt i sesongen naturlig nok sterkere.

Slik sett har FC København vært svært heldig med trekningen. I Bulgaria er det nemlig også vinterpause.

– Vi møter en motstander som har hatt vinterpause akkurat slik vi har hatt det. Ludogorets spilte søndag sin første kamp av betydning i 2017, sier han.

– Det ville vært mye vanskeligere å møte et lag fra en av de store ligaene, som er i full gang med sesongen. Derfor er vår sjanse til å gå videre mye større. Vanskelig

Solbakken vokter seg vel for å undervurdere den bulgarske motstanderen. Han sier at han venter to jevnspilte kamper, men vil ikke uten videre være med på at uavgjort torsdag vil være tilfredsstillende.

– Det avhenger av kampens forløp. 1-1 vil være bedre enn 0-0. Vi kan nok leve med begge resultater, men hvis vi dominerer kampen vil vi neppe være fornøyde med uavgjort, sier han.

Akkurat som FCK tok Ludogorets seg til europaligaens cupspill via en tredjeplass i mesterligaens gruppespill. Bulgarerne tok i fjor høst poeng borte mot Paris Saint-Germain, som tirsdag banket Barcelona 4-0.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.