Ståle Solbakken kunne i kveld juble for sin andre cupfinale-seier som FCK-trener. I torsdagens «pokalfinale» mot Vestsjælland vant hovedstadsklubben 3-2 etter ekstraomganger.

– Det var nok rutine og marginer som utgjorde forskjellen i en del avgjørende situasjoner. De var det beste laget i første omgang, så jeg kan ikke si at det var helt fortjent at vi vant, sa Solbakken etter kampen.

Snudde etter pause

Det var Vestjælland som kom best i gang i Parken. Etter 31 minutters spill kunne den tidligere Everton-spilleren Apostolos Vellios juble for sin 1-0-scoring. Det resultatet sto seg til pause.

– Første omgang var en katastrofe. De hadde mer energi og kjempet mer enn oss, sa Solbakken.

Ståle Solbakken holdt nok en god pauseprat til spillerne sine, for det tok ikke lang tid etter hvilen før hovedstadslaget svarte. Midtstopper og tildigere Odd-spiller Per Nilsson utliknet for FCK bare sekunder etter at 2. omgang var i gang. Og da Björn Bergmann Sigurdarson satte inn 2-1 for Solbakkens menn så det hele svært lyst ut.

Men to minutter før full tid dukket Dennis Sørensen opp og sikret Vestjælland ekstraomganger mot storfavoritt FCK.

19-åring ble helten

Den store helten ble den til slutt den 19-årgamle færøyingen, Brandur Olsen.

Midtbanespilleren ble byttet inn like før full tid og i ekstraomgangene tok unggutten ansvar og avgjorde cupfinalen med et herlig skudd fra distanse.

– Han har vist en fantastisk skuddteknikk på trening. Han er ikke redd for noe, og har fått mer utholdenhet og større arbeidsradius, sa Solbakken om matchvinneren.

Trofeet er Solbakkens første siden han returnerte til FCK etter mislykkede opphold i Köln og Wolverhampton.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00