Tyskland – Norge 4-4, 4–5 etter straffeslag

Gruppespillsoppgjøret i VM mellom Norge og Tyskland ble en skikkelig thriller av en hockeykamp.

4–4 etter tre perioder og ingen scoring i sudden death betydde at kampen måtte avgjøres på straffeslag.

Mathias Trettenes, Tobias Lindström og Anders Bastiansen overlistet alle den tyske keeperen, mens Henrik Haukeland stoppet samtlige av tyskernes forsøk.

Norge kunne dermed innkassere to enormt viktige poeng med tanke på en potensiell kvartfinaleplass.

Spiller med «attityd»

Storhamar-trener Fredrik Söderström lot seg imponere over måten Norge reiste seg etter det forsmedelige overtidstapet mot Latvia.

– Vi ser hvor små marginer det er. I dag spiller Norge med riktig «attityd» og du ser at spillerne har tro på det. De spilte bare bedre og bedre utover i kampen, sier han i Viasats hockey-studio.

Slik var Kampen

Norge fikk en god start på oppgjøret i Herning. Ken André Olimb sendte tidlig Norge opp i 1-0, før Thomas Valkvæ Olsen doblet ledelsen i overtall.

Før perioden var over hadde imidlertid tyskerne rukket å svare to ganger.

Anders Bastiansen ordnet ny norsk ledelse med 3–2 etter et nydelig forarbeid av Valkvæ Olsen og Eirik Salsten, men tyskerne utlignet nok en gang i overtall.

Med i underkant av ti minutter igjen på klokka sendte Daniel Sørvik i vei et skudd som overlistet den tyske målvakten, og det sto 4–3 til Norge.

Det tok imidlertid bare 25 sekunder før Yannic Seidenberg og Tyskland hadde utlignet for tredje gang, før Norge til slutt kunne juble etter straffeslag.

– Det var viktig for den mentale helsa vår å ta to poeng i dag, sier en fornøyd landslagstrener Petter Thoresen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00