• Kjempetilbud: Både Inga Anne Vasaasen (t.v.) og Kristian Aabakken er fornøyd med å ha fått et godt lag å gå for. Her sammen med Leif Une Smeby.

Norges Skøyteakademi, som har virksomhet i Tønsberg, Furumoen, Stavanger og Trondheim, skal gjøre Hamar til hovedbase for satsing på gode juniorer og kommende landslagsløpere. For, bokstavelig talt å få fart på løperne, er Norges Skøyteakademi i sluttforhandlinger med det kanadiske sprintfenomenet Jeremy Wotherspoon som trener.

levende Sprintlegende

Kontrakten med Wotherspoon er ikke underskrevet ennå. Kanadieren har, så langt, ikke fått arbeidstillatelse i Norge, men dette er trolig bare en formalitet.

Wotherspoon dominerte internasjonal skøytesprint fra 1998 til 2004. Han satte 15 verdensrekorder på 500 meter, 1.000 meter og i sprintfirkamp. Wotherspoon vant sprint-VM i årene 1999, 2000, 2002 og 2003. Han hadde følgende bestenoteringer: 34.03 (500 meter), 1.07,03 (1.000 meter, 146,18 (1.500 meter), 4.02,17 (3.000 meter) og 7.37,36 (5.000 meter). Han vil utvilsomt ha ett og annet å tilføre norske skøytesprint. Om han kommer til Norge, blir det for å bo i Hamar.

Norske trenere

Med seg på trenersiden vil Wotherspoon få med den tidligere Hamar-sprinteren Even Johansen. Tom Erik Oxholm skal trene langdistanselaget og Arne Skuterud tiltrer også trenerkorpset.

– Målet vårt er å lage et av verdens beste skøytemiljøer på Hamar, sier den tidligere brumunddølen Leif Une Smeby, som styrer hele prosjektet.

Smeby kan fortelle at skøytemiljøet på Hamar trolig blir bestående av flere enn bare helt norske løpere.

– Vi er også i forhandlinger med løpere fra fire andre nasjoner, men disse forhandlingene er heller ikke ferdige ennå. Meningen er at oppstarten skal være i forbindelse med sommerisen utpå ettersommeren. Løperne trener naturligvis allerede under de trenerne som er nevnt ovenfor.

Blåser liv i idretten

En kan spørre seg hva som får folk som Smeby til å engasjere seg i en idrett det er skrevet nekrologer over i mer og mindre 10–15 år. Og hvorfor satse på Hamar der folk flest har glemt tidligere bragder og tradisjoner for lengst?

Smeby smiler og svarer:

– Jeg er av dem som fortsatt har en lidenskapelig interesse for skøyter. Da jeg traff Arne Skuterud på Gardermoen for noen år siden, ble jeg spurt om å bidra og da ble jeg frelst. Og så valgte vi Hamar framfor Stavanger. Hamar hadde isen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.