To scoringer med fem minutters mellomrom i innledningen på annen omgang snudde kampen for Ståle Solbakken og hans mannskap.

Fram til da hadde FCK vært i store problemer.

Martin Pusic, med en fortid i både Brann, Vålerenga og Fredrikstad, sendte gjestene i ledelsen etter 22 minutters spill i Parken. Ufortjent var det ikke.

Hjemmelaget skapte svært lite de første 45 minuttene og ble belønnet med en hissig pipekonsert fra hjemmefansen på vei inn i garderoben.

Angrepsspillet har vært FCKs akilleshæl den siste tiden, men i andre omgang løsnet det noe. Claudemir sto bak utligningen etter sju minutters spill, før Andreas Cornelius fikset tre poeng fem minutter senere.

Misfornøyd FCK-sjef

Dermed scoret Solbakkens menn to mål i samme superligakamp for første gang siden 2. august.

– Kampen var et kraftig tilbakeskritt i forhold til det vi har levert i det siste, hvor det har vært bunnsolid. Det er lenge siden vi har skapt så få sjanser, sa Solbakken etter kampen.

Sist torsdag var FCK i aksjon i europaligaen mot Torino.

– Det var noen spillere som ikke jobbet i første omgang. Etter 5-10 minutter kunne man se at noen ikke klarte å omstille seg fra torsdag til søndag. Det var en ille første omgang å se på, sa Solbakken.

Ny skade

På tampen av kampen fikk gjestene forsvarsspiller Jonas Knudsen utvist med to gule kort. Skåret i gleden over seieren for FCK var at forsvarsspiller Pierre Bengtsson måtte forlate banen med skade. Det er dårlig nytt for Solbakken, som i tillegg måtte klare seg uten både Mikael Antonsson og Per Nilsson søndag.

Magnus Lekven spilte hele kampen på Esbjergs midtbane, mens Mohammed Fellah fikk de siste 23 minuttene som innbytter. Tom Høgli spilte hele kampen for FC København.

For Brøndby fikk Elbasan Rashani 57 minutter på venstrekanten da regjerende mester AaB ble slått med 2-1 på hjemmebane. Den finske angriperen Teemu Pukki ble dagens mann med sine to scoringer. Fredrik Semb Berge var ikke i kamptroppen for Brøndby. (©NTB)

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.