Den polsk-svenske målvakten fikk - som alltid - mye å gjøre mot Stavanger Oilers, men klarte ikke å hindre tap. 

- Det er surt. Vi gjør en veldig god bortekamp i dag, men det er poengene som teller nå, sier Zajkowski.

Irritert 

Han reddet 39 av 41 skudd, men irriterer seg kraftig over begge baklengsmålene som han selv mener han kunne, og burde ha tatt. 

LES OGSÅ: Slik var kampen

- På det første målet mister jeg rett og slett pucken ute av syne. Den er under meg, og når jeg ser den igjen så ligger den i mål. Mål nummer to er det surest, i og med at det blir matchavgjørende. Det kommer et skudd og igjen så sklir den under meg. Fryktelig irriterende at de vant kampen på de to målene, sier 32-åringen som nå har tatt tilbake rollen som førstekeeper fra Espen Johansen. 

Oilers forsvarte seg godt

Det var tydelig at Stavanger Oilers kom fra to strake tap, de tok ingen sjanser og spilte på sikkerhet først. 

- Jeg trodde de skulle komme ut mye hardere enn det de gjorde. Det pleier de å gjøre på hjemmebane, men de var gode bakover. Jeg synes vi er det beste laget i første periode, men når de får ledelsen så tar de veldig godt vare på den utover i kampen, sier Zajkowski som er fornøyd med hvordan laget nå ser ut før innspurten.

- Vi har levert to ulike, men gode bortekamper mot Stjernen og Stavanger. Nå blir det godt å komme hjem til Kristins Hall, og det er tre poeng som gjelder i samtlige matcher vi har igjen. Det hjelper ikke hva motstanderen heter, vi må sanke alle poeng vi kan, sier målvakten som ble kåret til Lillehammers beste spiller. 

Avgjorde i midtperioden

Stavanger Oilers tok ledelsen ved tidligere Lillehammer-spiller Petter Røste Fossen etter drøye tre minutter. Lillehammer responderte bra, og Joakim Arnestad-Eidæsther utlignet tre minutter senere, i spill fem mot fire. 

Avgjørelsen falt fem og et halvt minutt ut i midtperioden, da Mathias Trettenes overlistet Lillehammers-målvakt. Stavanger forsvarte ledelsen godt, og selv om Lillehammer fik to overtall på slutten av kampen, ebbet det ut med 2-1-seier og tre poeng til siddisene. 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00