ELVERUM: Haukedalens 50. Landsskytterstevne var med andre ord innbringende, og ennå er det ikke slutt. Onsdag skyter han om Stang- og felthurtig-begre. Han har 42 beger fra før, en samling neppe mange flere enn Jan Erik Olbergsveen fra Elverum, kan kopiere.
Kjell Haukedalen debuterte i Landsstevnet som 17-åring i Oslo i 1951. Han har stått over LS en gang siden - i 1971. Og LS-skyting har han tenkt å fortsette med så lenge helsa holder.


- Det er alltid moro å treffe gamle skytterkolleger og nå har det vel gått i blodet, forteller veteranen som er imponert over det Elverum har fått til under årets stevne.


- Helt klart noe av det beste jeg har vært borte i med drillete mannskaper og blide folk, skryter han.
Ellers har endringene fra Haukedalen debuterte i 1951 og fram til i dag, vært enorme. Dagens landsskytterstevner er noe helt annet enn før. Og endringene har kommet på alle områder.


- Du har sikkert opplevd mange pussige episoder?
- Ja, men mange av dem egner seg vel ikke på trykk. Det kan være så ymse. Jeg husker vi var i Målselv en gang med latriner ute i skogen. Det var gravd en diger grøft for folks fornødne. Latrinen var dekket til med striesekker som hang ned fra noen staurer. Det var likevel ikke nok til å skjule de besøkendes identitet da sommervinden tok rev i seilene. Det verste med dette, var at det var helsefarlig, med hele Bardus drikkevannsreservoar som nærmeste nabo. Det lærte meg at menneskene er planetens største griser, humrer Kjell Haukedalen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00