Köln møter Hoffenheim på det som kan bli Solbakkens skjebnesøndag. Hoffenheim spiller nesten bare uavgjort hjemme. En poengdeling vil være et løft for Köln. Laget har tapt seks av de sju siste kampene og er på vei mot nedrykkssonen.
- Er du overrasket over at Solbakken fortsatt har jobben?
- Både ja og nei. Köln har en historie for å være rask på avtrekkeren med å sparke trenere. Samtidig har Ståle imponert mange i klubben og byen selv om forholdet til alle ikke er like bra. Tilhengere og presse liker hans åpne og ærlige stil. Selv har jeg veldig tro på ham som fagmann. Men han utsetter seg for et veldig press i Köln, sier Rune Bratseth til NTB.

Tøft

Trønderen hadde en strålende karriere i Werder Bremen (1987-94) og følger Bundesligaen tett fortsatt.
- Köln hadde i utgangspunktet ikke en tropp med forutsetninger til å kjempe helt i toppen denne sesongen. I tillegg har de hatt voldsomt mange skader og rødkort på toppen av det. Så forutsetningene for Solbakken har ikke vært ideelle. Det gjelder å se litt bak resultatene også.
Kölns resterende program er absolutt ikke lett. Seks av elleve kamper går borte. I tillegg er tre av hjemmeoppgjørene mot tøffe motstandere (tabellplass i parentes): Borussia Dortmund (1), Werder Bremen (6) og Bayern München (2).

Fryktelig vanskelig

- Ikke mange Bundesliga-trenere overlever sju tap på åtte kamper?
- Nei, det kan godt være slik. Det er umulig å spå hva som skjer i Köln. Bare ledelsen i klubben kan si hvordan den tenker. Solbakken har en fryktelig vanskelig jobb, men jeg håper han beholder den, sier Bratseth til NTB.
Solbakken trente Köln på stadion fredag. Bayern München lånte klubbens treningsanlegg Geißbockheim. Der ladet laget opp til lørdagskampen mot Leverkusen. (©NTB)

 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.