Riktignok har han vært i alpinbakken før, men i helga deltok han i sitt første alpinkurs. Og, tre kursdager til ende har bidratt til at han er blitt skikkelig bitt av basillen.
- Dette er moro og jeg har fått fryktelig god hjelp av Petter (Molstad) og har lært masse. Først vil jeg nok prøve å bli like flink som han, smilte åtteåringen entusiastisk og kikket smilende på den fjorten år gamle instruktøren.
Aktive løpere
Alpingruppa i Brumunddal idrettslag har gjort det til en tradisjon å arrangere nybegynnerkurs i alpint. Det skjer alltid siste helga før alpinsesongen starter opp for fullt.
- Vi bruker de aktive løperne som instruktører og hvert år har vi hatt veldig god oppslutning om disse kursene, forteller Marianne Frantzen i alpingruppa i Brumunddal idrettslag.
Ivrer for rekrutteringen
Deltakerne på kurset kommer både fra hele Ringsaker og Hamar og i løpet av helgas kurs har flere av kursdeltakerne blitt med som aktive medlemmer i det frodige alpinmiljøet i Brumunddal. Frantzen er mer eller mindre ”vokst opp” i Tørudbakken og ivrer for rekrutteringen i klubben. Hun legger ikke skjul på at nettopp nybegynnerkursene er en inspirasjonsfaktor, ikke bare for de små rekruttene, men også for de aktive løperne som får prøve seg som instruktører. Det betyr økt rekruttering og en siste fintelling av medlemstallet viste bortimot 400 aktive medlemmer.
- Kjekt med egen instruktør
Åtteåringen fra Hamar synes det var ordentlig kjekt å ha egen instruktør og han synes det er ekstra tøft å lære både svingteknikk og stoppteknikk.
- Da blir jeg mye flinkere og slipper å bare kjøre opp med heisen og rett ned igjen. Det blir det mye knall og fall av, forteller Anders Randen.
Ikke noe knall og fall
Unger helt ned i fire år var med på nybegynnerkurset og instruktøren til Anders, Petter Molstad, forteller at alle de små løperne har gjort store framskritt i løpet av helga.
- Det spirer nok en «liten» Lund Svindal i flere her i dag, smiler han før han og Anders tar heisen til topps.
Ikke mange minuttene senere kommer de to til syne oppe på toppen av henget. Læreren først og en lærenem elev i kjølvannet. Og denne gangen satt svingteknikken akkurat slik den skulle. Det samme gjorde stoppteknikken. Med andre ord; ingen knall og fall denne gangen.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00