Det var russeren Sergej Ustjugov som gikk til topps i den jevne finalen.
- Jeg kan ikke si annet enn at jeg er kjempefornøyd med sølv på åpningsdistansen her i VM, sa sindre Bjørnestad Skar etter løpet. Russeren var overlegen i spurten, og dermed ble det en helnorsk duell om de andre medaljene.
- Målet mitt var å vinne gullet. Det klarte jeg ikke, så jeg er ikke 100 prosent fornøyd, sa Sondre Turvoll Fossli.
- Jeg synes det er all grunn til å være fornøyd med dette, og sølv og bronse er absolutt i tråd med de forventningene vi hadde, sa den norske treneren Brit Baldishol til NTB. Hun kunne fortelle om en jevn finale, der russeren var sterkest, men det var ikke helt uventet.
De to beste norske kom seg gjennom både prologen og utslagningsrundene uten uhell, men i kvartfinalen var Martin Løwstrøm Nyenget uheldig og ble kjørt over. Dermed endte han på en skuffende 26.-plass. Den fjerde nordmannen som var med, Håvard Solås Taugbøl, ble nummer 13.
- Jeg mener dette ga oss en veldig god start på dette mesterskapet her i Tyrkia, sa trener Baldishol.
I kvinneklassen ble det 5.-plass til Hilde Losgård Landheim.
- Hun var litt irritert på seg selv etter at hun kom i mål, for hun stivnet litt mot slutten av finalen, men det er ikke så rart, for det er uvant å gå i den høyden vi har her.
- Jeg synes Landheim har veldig god grunn til å være fornøyd, for hun viser god og stigende form. Etter at hun hadde roet seg ned litt, ga hun da også uttrykk for at hun var fornøyd, sa Baldishol om Hilde Losgård Landheim.
Det er første gang junior-VM på ski arrangeres i Tyrkia. (©NTB)
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00