Martinsen begynner å opparbeide seg en stor erfaring som håndballspeaker, og det har nærmest blitt en tradisjon at han befinner seg i speakerboksen under store arrangementer.

Han har tidligere vært speaker i 148 landskamper, deriblant under OL, VM og EM, og er den eneste som har vært speaker i finalen i de tre mesterskapene.

Nå er det altså Brasil, Rio de Janeiro og Copacabana som gjelder for Martinsen som er mest kjent i Hamar i rollen som lokalpolitiker for By- og bygdelista.

Men til tross for sol og varme, blir det ingen ferietur for Martinsen.

Lang arbeidsdag

Han har arbeidstid fra klokken 09.30 til 23.30 hver eneste dag, men noen innlagte pauser da selvsagt.

- Men da jeg var speaker under London-OL i 2012, rakk jeg faktisk ikke å se en eneste annen OL-øvelse. Jeg håper i alle fall å være litt på Copacabana, sier en entusiastisk Martinsen.

Selv mener han jobben han skal gjøre i London ikke skiller seg så veldig mye fra det han gjør når han er speaker under barnekamper i Prestrudhallen, selv om det selvsagt er visse forskjeller.

- Foruten den tradisjonelle speakerrollen som innebærer at jeg skal gi nøkkelinformasjon som lagoppstilling, hvem som scorer, hvem som blir utvist, og ulike faktaopplysninger underveis i kampen, har jeg også som jobb å lage informasjonsfilmer i forkant som vises på storskjerm. Dette kan foreksempel være spilleanalyse av utvalgte spillere, sier han.

- Hva er det viktigste for å bli en god speaker?

Forberedelse er over halvparten. Folk har jo ulik stil, men jobben til speakeren er å holde stemingen oppe og komme med nøkkelinformasjon. Man skal ikke være for aktiv slik som en kommentator på TV vil være, sier Jørgensen.

Starter med Brasil-Norge

Han karakteriserer seg selv som en nøktern og rolig speaker. Under OL i Rio vil han ha en brasilianer som snakker på portugisisk som sidemakker, og Martinsen vedgår at de nok muligens vil ha litt ulik stil.

- Den aller første kampen jeg skal være speaker på er åpningskampen for kvinnene. 09.30 den 6. august mellom Brasil og Norge. Det er blir utrolig stas, sier Martinsen.

Martinsen er som sagt en veteran innen speakerjobbing, og han har tydelig fått en høy stjerne i det internasjonale håndballforbundet. Under London-OL var han speaker i hele 52 av 76 kamper.

Ble headhuntet - får godt betalt

Da OL ble arrangert i London, søkte Martinsen på forhånd og måtte på "intervju" og testing før han fikk jobben. Denne gangen ble han headhuntet av direktøren for sport og seierseremonier.

Martinsen skal være i Brasil fra 1. august til 22. august, og vegår overfor HA at han får anstendig betalt for jobben. uten å røpe hva beløpet er.

- Jeg får veldig godt betalt. Dette er et veldig profesjonelt opplegg hvor jeg er den eneste amatøren blant mange profesjonelle idrettsprodusenter. Det blir mye jobb, men når du er vant med å få betalt i en kopp kaffe for speakeroppdrag, er dette meget bra betalt, sier Martinsen og ler godt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.