Det hele startet med at Saihou Jagne (CH) ankom Hamar tre og en halv uke senere enn resten av laget, etter en lang juleferie.

Det viste seg kjapt at Svensk-Gambieren ikke hadde trent optimalt på egen hånd, og HamKam-trener Kent Bergersen var ikke spesielt imponert over Jagnes fysiske form.

– Jeg hadde ønsket at han var i bedre form da han kom tilbake, sa Bergersen kort den gang.

Siden har angriperen testet svakt på lagets løpetester, men etter hvert vist bedre form. Og mot Elverum forrige helg spilte han sin første hele kamp for grønnbuksene.

Sjuk på treningsleir

Men problemene rundt Jagne vil ingen ende ta. Etter å ha kommet seg gjennom de tre første dagene på HamKams treningsleir i Spania denne uken, har 29-åringen nå blitt sjuk, og nok en gang mistet viktig trening.

– CH har blitt sjuk, og har ligget mest på rommet de siste dagene, sier Bergersen, som trolig må klare seg uten spissen i treningskampen mot Mjøndalen søndag.

– Jeg tror ikke han blir spilleklar til den kampen. Vi er nødt til å finne andre alternativer.

Heldigvis for Kamma-sjefen blir trolig Tobias Ødegård og Henrik Lehne Olsen, som har slitt med småskader, klare til kamp. Også Ivar Sollie Rønning har trent for fullt i Spania. Trønderen går trolig rett inn i startoppstillingen mot fjorårets eliteserielag.

– Ivar har sett veldig bra ut på trening denne uka. Det blir godt å få han kampklar, sier Bergersen.

Tunge bein mot Mjøndalen

HamKam har stort sett hatt to treningsøkter om dagen i Marbella. «Kenta» tror nødvendigvis ikke det vil slå positivt ut søndag.

– Jeg har ikke veldig store forventninger til den kampen. Vi kommer nok til å være preget av tunge bein etter å ha trent mye i det siste. Igjen så møter vi et veldig godt lag, som skal være bedre enn oss. Men vi skal bruke kampen for det den er verdt, sier Bergersen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.