Det hele startet med at Saihou Jagne (CH) ankom Hamar tre og en halv uke senere enn resten av laget, etter en lang juleferie.

Det viste seg kjapt at Svensk-Gambieren ikke hadde trent optimalt på egen hånd, og HamKam-trener Kent Bergersen var ikke spesielt imponert over Jagnes fysiske form.

– Jeg hadde ønsket at han var i bedre form da han kom tilbake, sa Bergersen kort den gang.

Siden har angriperen testet svakt på lagets løpetester, men etter hvert vist bedre form. Og mot Elverum forrige helg spilte han sin første hele kamp for grønnbuksene.

Sjuk på treningsleir

Men problemene rundt Jagne vil ingen ende ta. Etter å ha kommet seg gjennom de tre første dagene på HamKams treningsleir i Spania denne uken, har 29-åringen nå blitt sjuk, og nok en gang mistet viktig trening.

– CH har blitt sjuk, og har ligget mest på rommet de siste dagene, sier Bergersen, som trolig må klare seg uten spissen i treningskampen mot Mjøndalen søndag.

– Jeg tror ikke han blir spilleklar til den kampen. Vi er nødt til å finne andre alternativer.

Heldigvis for Kamma-sjefen blir trolig Tobias Ødegård og Henrik Lehne Olsen, som har slitt med småskader, klare til kamp. Også Ivar Sollie Rønning har trent for fullt i Spania. Trønderen går trolig rett inn i startoppstillingen mot fjorårets eliteserielag.

– Ivar har sett veldig bra ut på trening denne uka. Det blir godt å få han kampklar, sier Bergersen.

Tunge bein mot Mjøndalen

HamKam har stort sett hatt to treningsøkter om dagen i Marbella. «Kenta» tror nødvendigvis ikke det vil slå positivt ut søndag.

– Jeg har ikke veldig store forventninger til den kampen. Vi kommer nok til å være preget av tunge bein etter å ha trent mye i det siste. Igjen så møter vi et veldig godt lag, som skal være bedre enn oss. Men vi skal bruke kampen for det den er verdt, sier Bergersen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00