Det er 15 kilometer fri teknikk på programmet lørdag, mens det er stafett søndag. Dette blir en kjempemulighet for Ring-løperen til å vise seg fram for landslagsledelsen før VM-uttaket til Lahti senere denne vinteren.

– Jeg er godt fornøyd med å være med til Sverige. Målet mitt er å gå gode renn og få ut det jeg er god for. Selv om tremila i NM nok er mer relevant med tanke på distansen i VM, så vil alltid WC-renn henge litt høyere i uttakssamennheng. Derfor er det viktig å vise god form, og ikke minst bruke muligheten når jeg får den igjen nå i verdenscup, forteller Sveen.

For første gang skal det arrangeres verdenscuprenn i Ulricehamn, som ligger drøyt 10 mil øst for Göteborg. Arrangørene har jobbet på spreng for å få på plass nok snø i det tradisjonelt snøfattige sør- og midt-Sverige.

Det er åtte kvinner og åtte menn på det norske laget. 

Tour-toppene tilbake

Heidi Weng, Martin Johnsrud Sundby og de øvrige norske Tour de Ski-profilene er som ventet tilbake i verdenscupen i svenske Ulricehamn kommende helg.

Weng, Johnsrud Sundby, Ingvild Flugstad Østberg og flere andre norske stjerner bevilget seg en frihelg mens konkurrentene gikk sprintrenn i italienske Toblach sist helg. Nå er batteriene ladet etter den tøffe Tour de Ski-avslutningen.

Flere av landslagsløperne på herresiden, blant dem Emil Iversen, Didrik Tønseth og Niklas Dyrhaug, velger riktignok å stå over rennene i Ulricehamn for å forberede seg til neste ukes verdenscupkonkurranser i Falun samt NM.

Daniel Stock får dermed sin verdenscupdebut. Stock har blant annet imponert med gode resultater i Skandinavisk cup i årets sesong.

Tilbake i verdenscupsirkuset er også Marit Bjørgen. Langrennsdronningen fra Rognes sto over Tour de Ski for å være best mulig rustet til VM i Lahti senere i vinter. 

- Det blir spennende med Marit til helga. Hun har ikke konkurrert siden franske La Clusaz før jul, sier landslagssjef Vidar Løfshus.

Hele troppen

Menn: Mattis Stenshagen (Follebu), Anders Gløersen (Rustad), Daniel Stock (Lillehammer), Simen Sveen (Ring), Simen Hegstad Krüger (Lyn), Finn Hågen Krogh (Tverrelvdalen), Martin Johnsrud Sundby (Røa), Mathias Rundgreen (Byåsen).

Kvinner: Marit Bjørgen (Rognes), Ingvild Flugstad Østberg (Gjøvik), Silje Øyre Slind (Oppdal), Astrid Uhrenholdt Jacobsen (Heming), Ragnhild Haga (Åsen), Kari Øyre Slind (Oppdal), Heidi Weng (BUL), Lotta Udnes Weng (Nes).

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00