Langrennslandslaget til verdenscuprunden i Davos kommende helg er tatt ut, og blant dem Norges Skiforbunds har valgt å sette sin lit til finner vi Simen Sveen fra Ringsaker.

Ring-løperen får dermed sin internasjonale verdenscupdebut.

God i Kollen

Simen Sveen ble nummer 22 på femmila i Holmenkollen i mars, der han fikk starte i nasjonal kvote. Da viste han konkurrentene ryggen en liten periode, og gikk i brudd med svenske Anders Södergren.

Nå er de to treningskamerater på Team Leaseplan Go, laget til Thomas Alsgaard, med Emil Søbak Gundersen som manager.

For Kollen-prestasjonen fikk han 21 verdenscup- og 12 spurtpoeng og ni for 22. plassen i rennet.

Stiller sterkt

Norge stiller med sitt antatt sterkeste lag i Davos, med Petter Northug, Martin Johnsrud Sundby og Sjur Røthe i spissen på tremila, hvor også Sveen er en del av laget.

Det skal konkurreres i 15- og 30-kilometer samt sprint i fri teknikk i den sveitsiske fjellandsbyen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.