HAMAR: - Det er veldig morsomt å se at en ung norsk utøver som kommer fra en liten klubb, akkurat som meg, kan gjøre det så bra internasjonalt. Han er jo også fra Hedmarkhopp tidligere, sier Simen Tiller til HA-sporten.

Godt norsk nivå

I går reiste 15-åringen til Olympiatoppen i Oslo, og den siste dagssamlingen før avreise til tsjekkiske Liberec i dag.
Tirsdag og torsdag til uka skal han konkurrere individuelt og i lagsprint.
- Siden jeg ikke har sett noen startlister eller har konkurrert i utlandet tidligere, vet jeg ingenting om nivået, men jeg tror vi norske er på et bra nivå. Spesielt i lagsprinten tror jeg vi kan gjør det veldig godt. Det blir spennende, og jeg gleder meg skikkelig. Dette var et av sesongens virkelig store mål, forteller Tiller.

Best i generalprøven

Han ladet opp til ungdoms-OL med ei topphelg i Holmenkollen sist helg, der han like godt vant den yngste juniorklassen begge dager, tross at han fortsatt tilhører klassen under rekruttcup for 16-åringer.
- Det gikk veldig bra, ikke minst i hoppbakken begge dager. Jeg var litt tung i kroppen i langrennet etter en hard treningsperioden, men det tror jeg skal bli bra til uka. Jeg håper å få det til like bra i hoppene i ungdoms-OL, sier Moelven-utøveren.
Han slo de andre på det norske laget til ungdoms-OL i juniorklassen, mens han denne sesongen har blitt slått av neste ukes lagkamerat, Harald Riiber, når de har konkurrert i rekruttcupen for 16-åringer.

I Gudmunds fotspor

Simen har gått langrenn så lenge han kan huske. Hopp og kombinert ble det først da han var åtte-ni år, men siden var han hekta.
- Jeg føler at jeg er ganske allround nå. Fortsatt er jeg kanskje hakket bedre i langrennet i kombinert, men jeg har trent mye hopping og er veldig fornøyd med Hedmarkhopp og hopptrener Rune Rebne.
Til høsten håper Simen å følge i Gudmund Storliens fotspor videre, og ta sats fra Hedmarkhopp over til NTG på Lillehammer, og treningsgruppa der. I tillegg til Gudmund har storebror Ole Martin og Jan Christian Bjørn vært viktige lokale bidrag der i flere år.

- Viktig motivasjon

Simen er en av 31 norske ungdommer som skal målte krefter med jevngamle fra Europa i den tiende vinterutgaven av ungdoms-OL, eller European Youth Olympic Festival (EYOF).
Tidligere har norske utøver som Marit Bjørgen, Emil Hegle Svendsen og Marte Kristoffersen fått sin første internasjonale erfaring her.
- Dette er en nyttig aren for unge talenter. Det viktigste er at deltakelsen blir en inspirasjon og motivasjon til videre satsing, og er en del av læringsprosessen for å bli en toppidrettsutøver, sier Hanne Staff, avdelingsleder for Unge utøvere ved Olympiatoppen.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00