- Det er utrolig motiverende at vi endelig får muligheten til å delta i et OL. Vi har lenge følt at idretten har hatt en usikker framtid, men nå som vi både har OL og VM å se fram mot, føles det mye lettere å satse for fullt, sier Gyda, som i en alder av bare 18 år allerede er en veteran på landslaget å regne.
Satser mot OL-billett
Allerede i år ble en stor drøm i karrieren oppnådd for hopptalentet. Under VM i Oslo fikk hun mulighet til å delta i kvinnenes andre mesterskap, en opplevelse hun aldri har vært i nærheten av tidligere.
- Det var en helt utrolig opplevelse å få delta i VM. Med nesten 8000 tilskuere på tribunene, var det en unik folkestemning som gjorde det enda morsommere å hoppe. Det er absolutt noe jeg lyst til å oppleve igjen, forteller Gyda og legger til:
- Antakelig er det bare en plass i en OL-tropp som kan overgå opplevelsen fra Midtstubakken.
Med et stadig økende nivå i kvinnehopp, vet hun at konkurransen er tøff, men likevel har hun troen på å sitte på bommen i Sotsji om tre år.
- Skal jeg ha et håp om å bli tatt ut, er jeg nødt til å utvikle meg som skihopper. Både fysisk og teknisk har jeg en god del å gå på, og særlig på den tekniske delen er jeg nødt til å utvikle videre for å henge med i verdenstoppen, forteller Gyda.
Hevet nivået
Samtidig som kvinnehopp ble satt på OL-programmet, ble det også vedtatt at kvinnene skulle få sin egen verdenscup denne sesongen. Det medfører en kraftig økning i medieoppmerksomhet, og ifølge Gyda har også nivået på utøverne blitt bedret på grunn av verdenscupen.
- Allerede denne sesongen merker jeg at det er skjedd endringer. Bare fra forrige sesong føler jeg at nivået har hevet seg ganske kraftig, og det er flere som kjemper om seieren, mener hernesingen.
Sliter med skader
Da HA møtte 18-åringen var hun tilbake i bakken etter et to ukers skadeopphold. Nå håper hun å holde seg skadefri gjennom resten av vinteren for å satse for fullt mot junior-VM.
- Selv om skaden har satt meg tilbake, tror jeg jobben jeg gjorde i sommer er god nok til å hevde seg i toppen. Klarer jeg å toppe formen, tror jeg en topp-ti-plassering skal være mulig, sier Gyda.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00