For under 14 dager siden var de to rivaler og sto i hver sin spillerboks da Stavanger og Vålerenga gjorde opp om kongepokalen og NM-gullet.
- Dette blir bra. Nå er vi på samme lag, sier Petter Thoresen til NTB på spørsmål om rivaliseringen under NM.
- Ingen problemer. Jeg har kjent Petter siden jeg var ti år og vi jobbet jo sammen i fjor, sier Espen Knutsen.
De to var i kommentatorteamet til MAX under VM i Globen i fjor også og samarbeidet mellom de to ishockeyprofilene gikk bra. De to utfyller hverandre på en glimrende måte.

Vet hva man går til

- Nå vet jeg kanskje litt mer hva jeg går til. Dette er en litt annen side av ishockeyen. Jeg får være med og vise TV-publikummet hva ishockey dreier seg om, sier Thoresen
- Vi brenner for ishockey begge to, og jeg føler som du sier, at vi utfyller hverandre godt, sier Shampo.
Thoresen (52) står med 96 landskamper og et halv tusen seriekamper bak seg. Siden 1998 har han også viet seg til trenergjerningen og har fått en livstidskontrakt med Stavanger. Han er dessuten far til Patrick og Steffen som begge har bidratt på landslaget.
Shampo (41) har spilt 40 kamper med flagget på brystet. De to spilte sammen i Vålerenga, men Shampo har også spilt i Globen i sin tid i Djurgården. Foruten NHL-tilværelse i Anaheim og Columbus har Shampo gått sine barneskøyter på Jordal Amfi. I dag er han klubbens manager på ubestemt tid.

Gode tilbakemeldinger

Tilbakemeldingene fra fjorårets sendinger fra Globen er gode for duoen.
- De var veldig godt fornøyde med jobben vår. Jeg har bare fått positive tilbakemeldinger. At Norges kamper går i beste TV-tid er vel også ordnet, i og med at vi jobber for en av de store TV-kanalene med rettigheter, sier Thoresen.
Norge spiller fem av sine sju gruppekamper i VM kl. 20.15. Bare lørdagens åpningskamp mot Slovenia (12.15) og avslutningskampen mot Tsjekkia 14. mai (16.15) går på andre tidspunkt. (©NTB)

 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.