2017 var et svært godt år for Jonathan Quarcoo. Orion-løperen tok NM-gull på både 100 og 200 meter, sikret seg bronsemedalje på 100 meter i U23-EM og fikk sin VM-debut i London.

Med ny manager på plass før årets sesong skal veien nå bli kortere til de aller største stevnene.

– Jeg skaffet meg ny manager like før jul. Det er viktig å ha med seg noen som virkelig kjenner «gamet» og som kan hjelpe meg med å få bedre matching, sier Quarcoo.

Viktig med kontakter

I friidrettsverdenen er det nemlig ikke alltid like enkelt få innpass i de største stevnene utenfor Norges grenser, selv for et supertalent som Quarcoo.

– Om du er blant de aller beste blir du invitert uansett, men for utøvere på nivået til Jonathan er det ofte litt tilfeldig hvem som får invitasjonene. Da er det viktig å ha en manager med gode kontakter internasjonalt, sier Quarcoos trener Mette Karin Ninive.

– Med tanke på hvor suveren han var i Norge forrige sesong er det viktig at han nå får matching på et enda høyere nivå for å ta ytterligere steg, legger hun til.

God oppkjøring

Quarcoo kom forrige søndag hjem etter en tidagers treningsleir i Portugal. Sprint-esset er svært fornøyd med hvordan kroppen føles like før sesongen for alvor braker løs.

– Sesongoppkjøringen har gått veldig bra. Jeg fikk trent veldig godt i Portugal og har klart å holde meg skadefri og frisk, sier han.

Sesongens første store test kommer allerede 18. mai. Med en manager som trekker i trådene har Quarcoo da fått muligheten til å stille til start i et større showløp i Manchester.

– Det blir veldig spennende. Det er et sterkt felt som stiller, blant annet en tidligere verdensmester på 60-meter. Det vil gi meg en god indikasjon på hvordan jeg ligger an, sier Quarcoo.

Jakter EM-finale

Norges raskeste mann har friidretts-EM i Berlin som det store målet for sesongen.

Selv om han vanligvis ikke liker å snakke om ambisjoner, innrømmer han at finaleplass kan være innen rekkevidde.

– Jeg har lyst til å komme til finalen. Det kommer til å være mange om beinet, men jeg tror det er realistisk dersom jeg holder meg skadefri og fortsetter utviklingen fra i fjor, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.