Orienteringsløp fører med seg sperresoner, der løperne ikke kan bevege seg innenfor ett år i forveien. NM-sprint skal gå i Hamar sentrum, og det har ført til visse utfordringer for Hamar-løperen som bor i Ottestad.

– Jeg er veldig spent og jeg gleder meg veldig, men jeg gleder meg også litt til det er ferdig, så jeg kan bevege meg fritt i Hamar igjen. Det har vært litt slitsomt med tanke på sperresonen. Det har vart i ett år nå snart, og jeg har ikke kunnet bevege meg i sentrumsområdet (se kart), forteller Anine Lome til HA-sporten nå rett før det hele braker løs i helga med konkurranse over to dager.

– hjemmebane blir ulempe

Lome forteller at å gå på kino og å være i gågata har vært helt utelukket det siste året.

– Det er jo litt enklere når jeg ikke bor i Hamar, men det har absolutt vært utfordrende og litt kjedelig. Jeg har jo ikke kunnet være i gågata, på kino og sånne ting. Det er nesten så det blir en ulempe å være på hjemmebane. Men det er jo fair play, og det skal vær likt for alle. Jeg tror ikke jeg får noen fordel av å være på hjemmebane. De beste er best uansett, og det er ikke sånn at jeg kjenner alle veier i sentrum.

Lome går på Hamar katedralskole, som så vidt er utenfor sperresonen.

– Skolen er heldigvis på riktig side, men hvis jeg skal ha gym i Ankerskogen, må jeg stå over. Katta var i starten innenfor sperresonen, men vi er fem-seks fra skolen som skal løpe, så vi fikk endret det heldigvis, sier hun muntert.

Skoleruten til ungjenta er nøye planlagt.

– Jeg pleier å sykle fra Ottestad, eller sitte på med pappa, og da kan jeg enten ta veier på oversiden av sperresonen, eller så kan jeg sykle gjennom Storhamargata og Strandgata, og så oppover Hakkabekkvegen og Aluvegen, som er lovlige gater. Det har vært utfordrende, men det har jo gått på et vis, sier hun.

Løper for gull

Lome ble juniornorgesmester i 2016, og deltok også i junior-VM. Drømmen er å bli norgesmester på hjemmebane, og delta i VM senere i sommer.

– Jeg har slitt lenge med sykdom, så jeg er litt usikker på formen. Nå hadde jeg en god opplevelse forrige helg, så jeg håper det skal gå bra til helgen også. Da kan jeg kjempe i toppen. Og om gull, avslutter den blide orienteringsløperen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00