Da han dro til Warszawa i Polen for å sykle junior-NM på bane tenkte ikke Ottestad-syklist, Ole Ingar Sel at han skulle vinne hver eneste distanse, men det gjorde han.

Sprint, 3000 meter forfølgelse, 1000 meter tempo, fellesstart, eliminasjonsritt, poengritt, 250 meter, keirin og omnium. Han vant alt.

- Aldri vært overlegen

- Jeg vet ikke helt hva jeg skal tenke. Det å være best er en litt rar følelse, jeg tror ikke det helt har gått opp for meg, sier Sel til HA-sporten etter at han har tatt sitt niende NM-gull

Som én av få bane-spesialister var han av de soleklare favorittene til å kjempe om topplasseringene.

- Det var ikke som å vinne en fellesstart på landeveg med 120 påmeldte. Jeg har aldri vært overlegen før, så det er en uvant følelse å vinne alt. Det er ikke bare enkelt å være storfavoritt i hver øvelse, men Sel klarte å takle presset.

- Jeg måtte bare kjøre mitt eget løp, og ikke tenke på alle andre. Selv om det ikke finnes velodromer i Norge kan Sel se for seg en framtid som proff banesyklist.

- Det er betraktelig færre konkurrenter på bane enn på landeveg. Derfor gir det ikke samme «kicket» å vinne, men nivået er nødvendigvis ikke så mye dårligere. For det er ikke mulig å ha 130 syklister på banen samtidig. Det er ment å være en liten sport, hvor det er knallharde krav for å kvalifisere seg, sier Sel.

Blir bedre 

Han vet ikke hva han vil spesialisere seg på, men bruker banesykling for å bli en bedre landevegssyklist, og motsatt.

- Ved å trene og konkurrere på bane blir jeg enda råere på landeveg. Akkurat nå vil jeg satse begge deler, bane om vinteren og landeveg om sommeren. De to ulike typene gjør hverandre gode, sier Sel.

- Når kommer du til å spesialisere deg?

- Hvis jeg eventuelt skulle bli tilbudt en kontrakt i en av grenene, kommer jeg til å velge den. Så det spørs hvor jeg slår gjennom først.

Sel reiste hjem med åtte norske mestertrøyer i bagasjen. Det betyr ett år med mestertrøyer på samlinger og i konkurranser.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00