– Det har vært et utrolig bra år for meg. Man må vel kunne si det når det bare er én over meg hva gjelder seiersprosent, sier Ottersen, som har vunnet 37 ganger på 154 starter. Det gir en seiersprosent på 24.

V75-seirer

På merittlisten står blant annet tre V75-seirer med hesten Rocketeer som har kjørt inn om lag 686.000 kroner.

De beste hestene konkurrerer i V75, og dermed det gjeveste som finnes i Norge.

– V75-seirene henger naturligvis høyt. I tillegg vant en av mine hester, Lille Eline, Arne Sems Minneløp. Der er det også veldig mye prestisje. Ellers har det vært veldig mange gode løp i år, sier han, som har gård på Ridabu der han trener hestene.

Lykkes med opplegget

Han har 22 hester totalt på gården, og 18 av disse trenes aktivt hver eneste dag. Samtlige konkurransehester på stallen har vunnet minst ett løp i år.

– Det viser at man gjør en god jobb og at opplegget man kjører faktisk fungerer. Det er veldig godt å se når man bruker så mye tid. Kontinuitet er et nøkkelord for meg når jeg trener hest, for enten så fødes hestene mine på gården, ellers kjøpes de i ung alder, sier han.

Leif Gunnar With er travekspert på TV. Han er enormt imponert over det hedmarkingen har oppnådd.

– En seiersprosent på 24 er vanvittig sterkt. Jeg rangerer han helt klart som en av de beste travtrenerne vi har i Norge, sier With, som mener veteranen fortjener mer skryt enn han får.

– Ottersen er ikke typen til å skryte eller slå seg selv på brystet. Han går heller under radaren, men fortjener mer oppmerksomhet, mener eksperten.

– Jeg liker bedre å la resultatene tale for meg, svarer hovedpersonen med et smil om munnen.

Uvanlig tilværelse

Å jobbe som travtrener er ingen ni til fire-jobb. Hestene blir fôret klokken sju på morgenen, og da går det i ett fram til siste fôring klokken ti på kvelden. Flere ganger i uka kan det være løp rundt om i landet, og per år tilbakelegges mellom 60- og 80.000 mil i bil. Da kan det fort bli en del sene nattetimer.

– Dette er både en jobb, livsstil og hobby for meg. Jeg elsker å drive med dette, sier Morten M. Ottersen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00