Saugstad sykler for første gang ritt sammen med profflagene når han deltar i Tour of Norway denne uka. Saugstad, som sykler for Uno-X Hydrogen Development Team, var tilbake på hjemmebane da sykkelsirkuset ankom Brumunddal.

– Det var skikkelig kult å sykle på hjemmebane. Jeg kunne skryte litt av lokalkunnskaper i feltet i dag, smiler Saugstad.

– Er det vegene dere syklet på i dag som har fått deg dit du er nå?

– Det er blitt mange timer på vegene her, ja. De tre rundene vi syklet på slutten har jeg syklet siden jeg var 7–8 år, sier brumunddølen som kom i mål rett bak hovedfeltet på den andre etappen i Tour of Norway.

Forsøkte å gå i brudd

Saugstad forteller at han følte seg bra fra start på etappen fra Eidsvoll til Brumunddal.

– Jeg prøvde å komme meg i brudd på etappen, men det gikk ikke, så da kjørte jeg for spurteren vår, sier han.

Han endte som nummer 104 på etappen til Brumunddal. På den første etappen onsdag ble han nummer 117, nesten ni minutter bak Boasson Hagen, som vant.

– Det har vært høyt nivå, og det er det første løpet jeg kjører hvor profflag deltar. Man merker at det er et helt annet trøkk, men det er ikke skremmende høyt nivå. Allikevel mangler jeg noen timer før jeg er helt der oppe, sier unggutten.

Vil Lære

Fortsatt gjenstår tre etapper av Tour of Norway, som avsluttes i Oslo søndag.

– Hva er målet ditt på det som gjenstår av touren?

– Først og fremst skal jeg komme meg gjennom og lære mest mulig av dette. Jeg vil forsøke å komme i brudd de neste dagene. Klarer jeg ikke det skal jeg hjelpe de to kapteinene våre, sier Saugstad, som ikke syntes det var alt for ille i regnværet på Hedmarken.

– Jeg har kjørt ritt hvor det har snødd i år, så det er godt med varmegrader hvert fall, ler han.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.