Under fredagens 200 meter bryst i NM i Oslo svømte Hamar-gutten Eivind Aalstad Laakso inn til tiden 2.26,28 – noe som ga ham en sterk femteplass.

HIL-svømmeren André Klippenberg Grindheim, som kommer fra Etne, ble nummer to.

Han klokket inn på tiden 2.19,36. Det var 3,34 sekunder bak vinneren Christoffer Tofte Haarsaker.

Les også: Grindheim vant NM-gull

Glad

Da HA-sporten snakker med Laakso er han glad og happy.

– Jeg er veldig fornøyd med tiden og det jeg presterte i finalen, sier han.

– Det gir litt ekstra tenning å skulle svømme et kveldsløp, sier han.

Hamar-gutten, som svømte inn til tiden 2.28,06 i forsøket, forteller at han la en annen taktikk i finalen.

– Jeg merket at jeg stivnet litt på slutten av forsøket mitt. Derfor endret jeg og treneren planen før finalen, slik at det ikke skulle skje igjen, sier han.

På spørsmål om hvorfor han tror han klarte å sette ny personlig rekord, svarer han følgende:

– Jeg har ikke vært plaget av skader eller sykdom den siste tiden. Det har gjort at jeg har kunnet trene som jeg har ønsket.

nye øvelser

18-åringen er ikke ferdig med svømmingen i Oslo.

Lørdag og søndag venter nye øvelser.

– Lørdag er det 100 meter bryst, mens det er to stafetter og 50 fri søndag, sier han.

– Hva er favorittøvelsen?

– Jeg synes det er veldig gøy med 200 meter bryst, selv om det gjør mest vondt. 100 er også morsomt, sier han.

André Klippenberg Grindheim, som har imponert voldsomt den siste tiden, får ros av Laakso for hvordan han har kommet inn i svømmemiljøet i Hamar.

– André har vært helt suveren. Når vi trener sammen, føler jeg at han er med på å skape et bra treningsmiljø. Vi trener godt sammen, og det har vært morsomt å se hvordan han har gjort det, forteller han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.