I 1993 ble lillebror Dyre på tre år plassert i mål slik at storebror Pål hadde noe å skyte på.
OTTESTAD: Svinger du opp til høyre et sted mellom Stange og Tangen, kommer du til gården Ekeberg. Hadde du gjort dette engang for 17 år siden, ville du kommet opp til en gård med en liten gutt plassert i et tremål som gjorde det han kunne for å redde skuddene til sin storebror på åtte år uten utpreget demokratisk sans. For Dyre fikk ingen valg innenfor fotballen. Og Pål fikk det slik han ville.
Nå er de begge HamKam-spillere og klare for sin første sesong sammen på et A-lag.
- Min fortjeneste
Litt spesielt må det være å spille på samme lag som brodern - han du sannsynligvis har tilbrakt mest tid med hittil i livet. I alle fall når det kommer til fotball.
Pål (24) og Dyre Ekeberg Schjerve (20) er ikke i tvil om at deres egen tilstedeværelse har betydd mye for brodern:
- Dyre hadde ingen valg. Han plasserte jeg i mål. At han er blitt en god fotballspiller, er 80 prosent min fortjeneste, forteller Pål.
Dyre kvitterer enkelt:
- Jeg tar 90 prosent av æren for Påls talent.
Fotball eller orientering
Familien Ekeberg Schjerve har produsert fire idrettsutøvere. I tillegg til Pål og Dyre, har søstrene Nikoline og Inga vært gode orienteringsløpere.
- Det var enten O-løp eller fotball. Valget var enkelt, smiler Pål.
- Interessen for fotball har også blitt veldig stor i familien, så vi er ikke noen sorte får, fortsetter han.
De defensive
Mens brødrene Melgalvis gjerne er lagets to siste spillere som er borti ballen før den går i mål, står Pål og Dyre 50 meter lenger bak på banen.
Innimellom lar Dyre seg plage av det faktumet:
- Jeg fikk beskjed om at jeg måtte bli keeper, men jeg synes jo det var artig å spille utpå.
- Føler du deg snytt?
- Ja ... Nei da, jeg trives som keeper nå.
I Pål sin karriere har det bare gått bakover.
- Jeg begynte som spiss, og var toppscorer i Dana-cup som guttespiller. Så ble jeg midtbanespiller. På junior fant jeg plassen min som midtstopper, forteller Pål.
Dyre synes det er like greit:
- Han var jo ikke spesielt god vettu. Han var bra, men ikke noe utprega talent. En liten spiss. Så ble han stor og ble en god stopper som junior, beskriver Dyre.
Første sammen
Det er også flere forskjeller på de to brødreparene vi presenterer i dag. Mens brødrene Melgalvis har rundt 50 kamper sammen på fotballbanen og har spilt i samme klubb hele livet, står ikke brødrene Ekeberg Schjerve med en offisiell kamp sammen ennå. I tillegg har de to spilt i flere klubber. Tangen, Ottestad og HamKam står de med begge to. Mens Pål kan legge til Nybergsund og Eidsvold Turn og Dyre en utlånsperiode i Løten.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.