Vitesse Arnhem - Ajax 0-1 Klubbens mektige speider, Ted van Leeuwen, sammenligner Marcus Pedersen med den nederlandske superstjernen Klaas Jan Huntelaar i sine yngre dager.
ARNHEM: Marcus Pedersen ble henvist til benken etter 60 minutter i gårsdagens kamp mot Ajax. Foran et stappfullt Gelderdome var Hamar-gutten vitne til at laget fra Amsterdam rundspilte Vitesse i første omgang.
Da er det ingen enkel oppgave å jakte baller og muligheter som enslig spiss.
En annen skandinav ble helten denne ettermiddagen. Danske Christian Eriksen ble eneste målscorer med sin nettkjenning før 10 minutter var spilt.
Likevel kan Pedersen smile. For han har opparbeidet seg et skikkelig navn i klubben. Og mannen som sto i sentrum for overgangen tror klubben kan ha funnet gull i den opprinnelige stangesokningen.
- Et salgsobjekt
Ted van Leuwen sier til HA-sporten at Marcus Pedersen er en del av Vitesses utviklingsstrategi. Han hentet Pedersen til klubben for rundt 12 millioner kroner:
- Dette er et springbrett for Pedersen. Hos oss skal han få utvikle seg, og jeg er sikker på at han kommer til å bli god nok for Bundesliga eller Premier League om noen år, sier Leuwen.
Og det ville ikke vært klubben imot heller. Da vil det høyst sannsynlig tikke inn en akseptabel sum på klubbens konto:
- Det er klart at vi ser muligheten til å tjene penger på Marcus. Hvor mye er derimot umulig å si. Om to år kan markedet være et helt annet, mener han.
Nederlandsk presse har spekulert i at Pedersen kan komme til å være verdt rundt 12 millioner euro om et par år. Det vil si omtrent 90 millioner kroner.
- Kanskje bedre enn Huntelaar
Pedersen er også i gode hender når det kommer til talentutvikling og døråpnere. Ted van Leuwen jobbet med Klaas Jan Huntelaar da han skulle ta det store steget ut i den nederlandske toppfotballen for ni-ti år siden. Huntelaar startet proffkarrieren i PSV Eindhoven, men var på utlån til den mindre klubben Apeldoorn. Der scoret han 26 mål på 35 kamper, og så tok karrieren av med Ajax, Real Madrid, AC Milan og nå Schalke 04:
- Han ligner på Huntelaar i spillestilen. Men jeg vil nesten si at Marcus er enda litt lengre i utviklingen enn Huntelaar var som 18-19-åring, forteller Leuwen.
Dermed har Pedersen fått enda et stort spissnavn å leve opp til i Vitesse-miljøet. Spisser som Roy Makaay og Pierre van Hooijdonk har begge to vært skarpe for Pedersens klubb. Sistnevnte scoret 25 mål på 29 kamper for de gule og svarte i 2000-sesongen og Makaay er oppvokst i klubben.
- Bedre etter vinteren
Leuwen har virkelig latt seg imponere av den tidligere HamKam- og Strømsgodset-spillerens målteft.
- Scoringen mot Groningen var teknisk svært vanskelig å utføre. At han klarte det, sier litt om hvilken avslutter han allerede er. Han kan fortsatt ble enda bedre, og spesielt når det kommer til å ble vant med spillestilen her nede. Dessuten tror jeg ikke vi har sett det beste av Marcus før etter vinteren. Da er han nok helt kvitt skaden, fortsetter han.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.