Etter den langvarige skaden, er endelig Lene Retzius (21) tilbake. Det ser ikke ut som om skaden har satt stavhopperen mye tilbake.

4,30 meter gjorde at Lene ble nummer to i Världsungdomsspelen i Göteborg. Vinneren var det ikke noe å gjøre med. Svenske Michaela Meijer satte svensk rekord med et hopp på hele 4,71 meter.

Veldig fornøyd

Lene var strålende fornøyd med formen og ikke minst høyden.

– Jeg er strålende fornøyd med hele helgen. Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle oppnå 4,30 meter. Jeg hadde gode forsøk på 4,35 meter, men det gikk ikke denne gangen. Uansett så tenker jeg ikke på det jeg ikke klarte. Fokus ligger på det jeg fikk til, sier stavhopperen fra Moelv.

Lene har U23-EM som det neste store målet. Bydgoszcz i Polen er byen der det hele skal skje. Hun mener det er vanskelig å spå hvor høyt man må hoppe for å nå finalen.

– Det er det ingen som vet i dag. Arrangørene setter opp kvalifiseringshøyden litt senere. Skal jeg tippe, så må jeg nok hoppe rundt 4,20 meter om jeg skal være med i en finale. Det er jo det som er sesongens høydepunkt. Jeg må innrømme at jeg vil bli litt skuffet om jeg ikke klarer det, sier Lene på telefonen fra Sverige.

Torsdag 14. juli på Zdzislaw Kryszkowiak stadion skal det skje.

Drømmer om rekord

Med 4,30 meter denne helgen, drømmer Lene om den norske rekorden til Cathrine Larsåsen som lyder 4,40 meter.

Moelv-jenta har 4,32 meter fra junior-NM i 2016 som rekord.

– Det er klart en drømmer om norsk rekord. Jeg mener det er realistisk å ha slike mål. Når den eventuelt kommer, er det jo ingen som vet. Det jeg vet, er at jeg skal gjøre det jeg kan for å oppnå den drømmen, sier Lene Retzius.

Lene, som flyttet til Oslo for skolegang, er tilbake i Moelv for lenge siden. Nå pendler stavhopperen én til tre ganger i uka mellom Moelv og Oslo.

– I BUL er vi ei gruppe på fem personer som satser seriøst. Jeg føler jeg utvikler meg mye i klubben. Der har jeg kritiske øyne rettet på meg i alt jeg gjør. Det er tingen. Men de aller fleste hoppene jeg har gjort, har jeg i gjort i Moelv, sier Lene Retzius.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.