De siste dagene har det stormet rundt pengebruken på toppen av Norges idrettsforbund, da det ble åpnet for innsyn i regnskapsbilagene tilbake til 2012.

Det forekommer i regningene at lederne har brukt fellesskapets penger på et overdrevent alkoholforbruk.

Leder i Hedmark Idrettsstyre, Petter Norstrøm, reagerer på de voldsomme regningene.

– Dette er synd, og min reaksjon er at idretten må håndtere ting på en litt spesiell måte. Dette ligger langt over hva man kan forvente av pengebruk, og jeg forstår at det sender feil signaler når man kjøper vinflasker til 1.800 kroner stykke. Det er blitt satt ned restriksjoner, slik at dette ikke kan fortsette.

reaksjoner

Han ser ingen problemer med at andre reagerer på pengebruken.

– Det er bra at folk reagerer, for det henger ikke på greip. Selv om det jobbes bra ute i idrettslag, er vi avhengige av tilførsler fra det offentlige. Og da kommer en sånn sak dårlig ut, forteller Norstrøm, som ikke er hundre prosent sikker på at Tom Tvedt er rett mann til å lede organisasjonen.

– Jeg hadde forventet mer ydmykhet fra ham, men jeg vil ikke si at jeg har mistet tilliten til ham, for det er noe jeg vil ta internt i styret vårt før jeg går ut og sier noe om det. Han er en god mann, men han har opptrådt frynsete i denne saken, sier Norstrøm til HA-sporten.

ikke fornøyd

Kulturminister Linda Helleland, som har vært en viktig pådriver for å få fullt innsyn i idrettstoppenes regninger, ser meget alvorlig på den siste tidens avsløringer.

– Jeg synes det er synd at medlemmene, de frivillige og alle vi som er glad i norsk idrett, opplever en sånn situasjon. Alle som er glad i norsk idrett og opptatt av aktivitet, forutsetter at pengene skal gå til aktivitet. Det er forståelig at alle frivillige som bruker tid på dugnad, reagerer på en slik pengebruk, sier Helleland til NTB.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.