Olrudgruppen har planer om å bygge ny idrettshall til 50–70 millioner kroner. Den nye hallen er ment å fungere som flerbrukshall for blant annet Storhamar håndball. Planen innebærer å bygge hallen ved siden av Hamar OL-Amfi. Administrerende direktør i Olrudgruppen Øystein Holtet mener Hamar trenger en slik hall.
– Vi har fått med oss at det er behov for en idrettshall til på Hamar vest, for å øke hallkapasiteten for spesielt håndball. Derfor har vi tilbudt oss å bygge en hall med en tilskuerkapasitet på 1.500 til 2.000 tilskuere, sier Holtet i dagens papirutgave av Hamar Arbeiderblad.
Positive politikere
Ordfører Morten Aspeli (Ap) var i går på plass i Prestrudhallen for å heie fram Storhamar-jentene i møtet med Flint. Aspeli syns forslaget fra Olrudgruppen er spennende.
– Plasseringen er veldig interessant med tanke på at vi har lovet å gi håndballen og Storhamar bedre vilkår. En slik hall vil gi en naturlig nærhet til Prestrudhallen, samtidig som vi ikke trenger å stenge hallen i lang tid, sier han.
Nå vil ordføreren ta initiativ til at kommunen og Olrudgruppen møtes for å se nærmere på mulighetene.
Støtter ny hall
Også Tor Inge Martinsen (BBL) setter stor pris på denne typen forslag.
– Det er veldig positivt at det lokale næringslivet bidrar med slike forslag. Jeg er også tilhenger av å bygge ny hall i stedet for å pusse opp Prestrudhallen. På den måten slipper man å stenge hallen en hel sesong mens byggingen pågår, sier han.
Martinsen minner samtidig om at det må foreligge mer konkrete planer før man kan begynne å diskutere forslaget internt i partiet.
– Jeg oppfatter dette mer som et godt idéinnspill enn som et konkret forslag. Det er mange detaljer som er uklare, for eksempel om prisen som er nevnt vil dekke både idrettshall og næringslokaler, eller kun selve hallen, sier han.
– Olrudgruppen har peiling
Også Høyres Pål-Jan Stokke er positiv til hallforslaget.
– Et kjempeinitiativ, er Stokkes første reaksjon på innspillet.
Høyrelederen mener den foreslåtte prisen høres overkommelig ut, og stoler på de økonomiske vurderingene som ligger til grunn.
– Olrudgruppen burde ha bra peiling på kostnadsberegning i forbindelse med slike byggeprosjekter, sier han.
Stokke etterlyser flere innspill av denne typen.
– Det burde vært langt flere lokale utbyggere som tok initiativ til slike ambisiøse prosjekter, sier han.
– Trenger flere detaljer
Geir Byberg (KrF) deler noe av den samme entusiasmen som sine kolleger, men vil ikke trekke noen konklusjoner før det foreligger et mer detaljert saksgrunnlag.
– Jeg syns absolutt dette er et forslag som må vurderes. Prisen er omtrent som forventet, kanskje til og med litt rimeligere. Jeg er positiv til alle slike forslag, men vil vente med å konkludere før vi har andre forslag å sammenligne med, sier han.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.