Under tirsdagens kamp mellom Ottestad og Storhamar ble Ottestads Sebastian Solberg slått ned av Arbresh Vitija etter 67 minutter. 

Rune Strand bekreftet tidligere onsdag morgen av politiet så svært alvorlig på saken, og at de ville holde et møte i løpet av formiddagen om situasjonen.

Da Strand senere snakket med HA-sporten, hadde han følgende å si:

- Vi bekrefter at det vil bli iverksatt etterforsking. Utenom det ønsker jeg ikke å kommentere saken i detalj.

Bakgrunn: Les saken her! 

Også Ottestads Christian Løvås ble utvist i tumultene etter den ampre situasjonen.

Krimsjef Rune Strand bekrefter at politiet vil ha et møte om saken i løpet av dagen, men at han ikke ønsker å gå i detaljer rundt saken.

Thommy Mikkelsen, som er styreleder i Ottestad, forteller at dette er en vanskelig situasjon for de involverte. 

- I dag har vi hatt litt mer action enn hva vi pleier å ha. Det er ikke ofte vi har såpass utagerende tenning på kamper, sier han.

- Vi har, som klubb, gått ut og prøvd å skaffe oss et overblikk over hva som har skjedd. 

Han sier følgende om Solbergs situasjon:

- Det viktigste for oss, er å passe på at vi har en spiller som ikke går i kjelleren. Vi har vært i dialog med forbundet om hva de trenger av oss. Og hva de ønsker at vi skal bidra med videre, sier han.

Møte i Storhamar Fotball

Storhamar Fotball hadde et møte om saken onsdag formiddag.

- Vi må se saken fra to sider. Først er det den faktiske hendelsen fra vår spiller som vi ikke kan akseptere. Slike ting er fjernt fra det vi står for. Han får ikke trene og spille kamper for oss den nærmeste tiden, og han er inneforstått med det. Vi har ikke diskutert den videre framtida for ham i Storhamar Fotball ennå. Det vil vi bruke litt lenger tid på. Jeg har pratet med spilleren vår. Han er lei seg, og skjønner ikke hvordan dette kunne skje, sier Arve Fuglum, som var til stede på kampen på Ottestadbana.

Han fortsetter:

- I tillegg til den faktiske hendelsen har vi den menneskelige siden, som vi som klubb må følge opp - uavhengig av det han gjorde. Men det betyr ikke at vi aksepterer det som skjedde, sier Fuglum.

Beklagelse til Ottestad 

Sportslig leder i Storhamar, Stig Sæther, har levert en offisiell beklagelse til Ottestad - som HA-sporten har fått tillatelse til å legge ut:

Til Ottestad Fotball v/Thommy!

Jeg er på reise i Trøndelag, men har nå fått med meg den forferdelige episoden på Ottestadbana i kveld.

Storhamar Fotball beklager overfor hele Ottestad Fotball og Sebastian Solberg (og fotballen generelt) på det aller sterkeste det som har skjedd, og vi finner selvsagt ingen unnskyldning for slik oppførsel på en idrettsbane (eller andre steder for den saks skyld). Dette er scener vi ikke en gang i våre villeste fantasier trodde skulle finne sted mellom naboklubber og som vi trodde at vårt holdningsskapende arbeid skulle være nok til at vi ikke skulle oppleve.

Storhamar Fotball avventer nå dommerens rapport og dommen fra kretsen (evt. NFF) og vil selvsagt godta den. Vi har heller ingen innvendinger mot Ottestads og Sebastians vurderinger av ytterligere forføyninger.

Til tross for episoden som vi er skyld i håper vi at vi fortsatt kan opprettholde våre gode relasjoner i alle sammenhenger. Vi lover at dette vil være en sterk påminnelse til fortsatt styrking av holdningsskapende arbeid med glede og gode opplevelser på fotballbanen som resultater.

Vi håper at det går bra med Sebastian og håper dere kan overbringe våre sterkeste beklagelser til ham. Og vi gleder oss til å se ham tilbake på fotballbanen!

Sportslig hilsen

Storhamar Fotball

Stig Sæther

Sportslig leder

Saken oppdateres 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.