Gatelaget-Politiet 4–11

For torsdag formiddag møttes HamKams gatelag og politiet til treningskamp ute på kunstgresset på Briskeby. Men selv om lovens lange arm var overlegne i målprotokollen, vanket det honnør til det ferskeste laget i HamKam-familien.

– Gatelaget imponerte. Det skulle bare mangle at vi klarte å løpe mer enn dem, men fotballmessig så var de helt på høyde, sier Strand etter fotballdysten.

– KJEMPEBRA TILTAK

Kriminalsjefen roser prosjektet som ble sparket i gang på Briskeby i april.

– Dette framstår som et kjempebra tiltak. De får fysisk trening, og et sted hvor de kan tenke på fotball, og ikke alt annet i hverdagen. Vi ser veldig positivt på dette, sier politimannen, og legger til:

– Dette er et tilbud alle kommuner burde få i gang.

Rett etter kampen ble seierherrene utfordret til revansjeoppgjør til våren. Strand innser at det kan bli en jevnere batalje

– Det gir motivasjon til oss også, det, blunker han.

Husker du? Gatelaget gjør dagen lysere for Morten

– DA SKAL VI VINNE

Bakerst i Gatelaget-buret vartet Stine Marie Jensen Haugrud (24) fra Hamar opp med flere redninger av ypperste klasse. Hun tror en vinter med mye hardtrening vil føre til at politiet lider nederlag på vårparten.

– Dere vinner neste år?

– Ja, da skal vi vinne. Vi har bare vært et ordentlig lag siden rett før sommeren. Politiet var godt organisert. Vi trenger å spille noen kamper for å komme inn i det, sier Haugrud.

– KULT

Og kamper, det blir det flere av neste sesong. I begynnelsen av august ble det bekreftet at Gatelaget i 2018 skal delta i seriespill. Da vil de blant annet møte Vålerenga, Odd og Stabæk til kamp om poeng.

– Det kan bli kult, mener Daniel Jensen (23) fra Hamar.

Han fikk æren av å sette inn det siste målet mot politiet på et iskaldt straffespark, men hadde som spiss en tøff oppgave mot et robust forsvar.

– Det var en litt vanskelig kamp, det var et par svære karer det var vanskelig å komme forbi, sier Jensen, som stortrives sammen med gjengen i Gatelaget.

– Det er gøy å spille fotball, og det er hyggelige folk, fastslår målscoreren.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00