ASKER: Når begge lag produserer enorme sjanser, og banespillet er jevnt i en serieåpning, var det slett ingen slagen HamKam-trener som møtte HA-nett etter 90 minutter:
- Begge lag fortjente ett poeng, og jeg er brukbart fornøyd. Dette er to lag som fort kan gjøre det godt i Adeccoligaen når de får spilt seg inn, ytret Kamma-treneren, som syntes Asker var som forventet.
 
Kampen åpnet friskest for vertene. Det tok ikke mer enn 38 sekunder før Askers fryktede spisspar fant åpningen i HamKam-forsvaret. Jan Banan Tømmernes kom til livsfarlig avslutningsposisjon, men Ivar Rønningen i HamKam-buret fikk en god åpning på Adeccoligaen 2011.
 
Flere muligheter kom ikke Asker til før hvilen, og fem minutter senere yppet isteden de for anledningen helgrønne hamarsingene seg. Debutant Tore Andreas Gundersen kunne fått en fantastisk åpning på sin HamKam-karriere, men Cramer i Asker-målet fistet den vakre volleyen fra lang distanse til corner.
 
Også etter hjørnesparket var Cramer på plass, da John Anders Rise kom til avslutning inne i Asker-boksen.
 
Etter 36. minutter skulle den imponerende gjengen tilreisende Briskebybanden-medlemmer få noe å hoppe i været for. I finspillets fravær sto kaptein Schjerve frem i en til da kjedelig kamp på Føyka Kunstgress i Asker, og dundret ballen i nettaket til 0-1.
 
Stillingen sto seg, og etter 45 minutter hadde HamKam sikret pauseledelsen, til tross for en mindre imponerende prestasjon av gjestene.
 
Andre omgang pangåpnet. Allerede etter 40 sekunder var Lehne Olsen farlig frempå, uten å få sving i avslutningen.
 
Fem minutter senere kunne det fort stått 0-2, da Bredvold headet, men Asker avverget på egen mållinje.
 
Tre minutter senere var Lehne Olsen på tokt igjen, men alene med keeper ble vinkelen for spiss og moelvingen for somlete.
 
Da 71 minutter var spilt var HamKam-kaptein Pål Ekeberg Schjerve nære ved å komme på scoringslisten igjen - denne gangen for selvmål. Etter en lang ball i rommet bak Kammas bakre firer, var kaptein Schjerve heldig da han headet ballen ut via tverrleggeren.
 
I de påfølgende minuttene begynte hjemmelaget å slå mer langt, og i kampens 75. minutt fikk de uttelling for det taktiske taktomslaget. Etter klabb og babb i HamKam-boksen satte Anders Nedrebø inn Askers utlikning til 1-1.
 
Rett etter scoringen ble Thomas Lehne Olsen, som hadde sett skumlest ut av HamKam-spillerne etter pause, tatt av banen mot Niklas Tilley Solhaug. Byttet kunne Skogheim etter kampen forklare på aller enkleste vis:
- Han var sliten.
 
De siste minuttene ble dramatiske i Asker. HamKam tok over, og presset på for seiersmålet. På overtid kunne kampen vippet i begge lags favør. Et farlig Asker-frispark smalt i Rønningens tverrlegger. Sekunder senere kunne HamKam fort fått med seg alle tre poengene, men kampuret tikket ut til en poengdeling begge lag kunne si seg fornøyd med.
 
Serieåpningen endte allikevel med sifrene 1-1. Neste HamKam-kamp går av stabelen på Briskeby, søndag om en uke. Da er Ranheim motstander.
 
HamKams lag (4-2-3-1): Ivar Rønningen -. Jonathan Borrajo, Pål Ekeberg Schjerve, Oddbjørn Lie, John Anders Rise - Kristoffer Hagen, Håkon Aalmen - Tore Andreas Gundersen, Pål Kirkevold (Vegar Bjerke fra 59.), Lars Eirik Bredvold - Thomas Lehne Olsen (Niklas Tilley Solhaug fra 76.)
 
 
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.