Petter Thoresen erstatter Roy Johansen som ny landslagssjef etter ishockey-VM i 2016. Den nåværende Stavanger-treneren varsler ikke store forandringer.

Thoresens kontrakt starter 1. juni neste år. Han gleder seg til å ta fatt på oppgaven som landslagssjef.

– Roy har gjort mye godt arbeid, og gutta vet hvordan de skal spille. Roy og jeg har ganske lik ishockeyfilosofi og måten vi bygger et lag på. Det blir ikke store forandringene, men småjusteringer blir det sikkert etter hvert, sier Petter Thoresen (54) til NTB.

15 år

Roy Johansen slutter etter 15 år som landslagssjef. Han overtok det norske landslaget etter Leif Boork i 2001. Mesterskapet i Moskva til våren blir hans 15. VM. Johansen har også ledet Norge i to OL (2010 og 2014).

– Han legger bra press på nestemann, som er meg. Men slik er livet. Du må tørre å ta en utfordring. Han har fått norsk landslagshockey opp på toppnivå i verden. Det er ikke mange norske landslag i lagidretter som er blant de ti-tolv beste i verden. Han har gjort en glimrende jobb, sier Thoresen.

Johansen bestemte seg egentlig for å gi seg etter OL i Sotsji i 2014, men i fjor høst forlenget han kontrakten sin med ishockeyforbundet til etter VM i 2016.

55-åringen har ikke besvart NTBs henvendelser fredag.

Tidlig avklaring

Ifølge generalsekretær Ottar Eide i Norges Ishockeyforbund var det viktig for både forbundet og Johansen å få en tidlig avklaring rundt framtiden hans.

– Det betyr at vi kan få en fin periode i oppkjøringen til VM, uten at dette er tema, samtidig som Roy vil ha muligheten til å være på markedet for nye oppdrag.

– Roy er en fantastisk god landslagstrener. Han har betydd veldig mye for Norges Ishockeyforbund med den jobben han har gjort for landslaget. Vi er et relativt lite land, som har etablert seg i verdenstoppen i ishockey og har vært der i mange år. Det skyldes mye Roys arbeid som landslagstrener. Han har hatt evne til å bygge lag med stor L. Det er kanskje grunnen til suksessen og dedikasjonen spillerne og han har hatt, sa Eide.

OL-kvalifisering

Thoresen leder Norge i OL-kvalifiseringen i Stavanger neste høst. Der venter Frankrike, Kasakhstan og et tredje lag som først blir klart etter den olympiske forkvalifiseringen i vinter. OL-kvalifiseringen skulle opprinnelig ha blitt spilt vinteren 2017, men er flyttet til september 2016 slik at NHL-spillere kan være med.

– Det blir helt sikkert veldig tøft, men vi er på hjemmebane og håper på god støtte fra tribunen, sier Thoresen.

54-åringen var med i Norges trenerteam under Leif Boorks ledelse i VM 2001. Da rykket Norge ned fra elitedivisjonen. Thoresen har vært Stavanger-trener siden 2009 og har ledet klubben til to seriegull og fem NM-titler. (©NTB)

Mest-vinnende

Petter Thoresen er den mest-vinnende norske ishockeytreneren i moderne tid. Han har tidligere trent Storhamar og Vålerenga, som han begge ledet til norske mesterskap. De siste 6 sesongene har han trent Stavanger Oilers. Under hans ledelse har klubben vunnet 2 Seriemesterskap og 5 Norgesmesterskap. I tillegg har de vunnet Continental Cup 2014.

 Med sin internasjonale erfaring, hans gode kompetanse, samt dokumenterte resultater på toppnivå har han det som kreves for å lede det norske ishockeylandslaget.

Hans første offisielle oppdrag som landslagstrener vil være OL-kvalifiseringen i september 2016. «NIHF er veldig glad for at vi allerede så tidlig har på plass en ny landslagstrener, og vi er sikker på at Petter Thoresen er rette mann til videreføringen av arbeidet med A-landslaget», sier Ottar Eide, generalsekretær i NIHF.

NIHFs avtale med nåværende landslagssjef, Roy Johansen, utløper etter VM i Moskva 2016. Han har da vært landslagssjef i 15 år, og ledet Norge under 15 VM og 2 OL-turneringer.

«Vi har hatt en god prosess med Roy Johansen, som har ledet til at hans avtale ikke forlenges», avslutter Eide.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.