Ishockeyproffen Patrick Thoresen sliter med en vond lyske og har bestemt seg for at han ikke spiller landskampene mot Danmark i Stavanger neste uke.

Nordmannen, som spiller i SKA St. Petersburg, forventes å ha en viktig rolle på det norske laget. Thoresen er en krumtapp i det norske overtallspillet.

Sammen med blant andre Mats Zuccarello Aasen fra NHL er han en av spillerne som yter en viss respekt ute hos de andre lagene.

Landslagssamlingen og kampene mot Danmark er en viktig del i Roy Johansens oppkjøring til OL-turneringen i Sotsji. Laget skal også ha en samling i desember med kamper mot Sveits og Hviterussland eller Slovakia i Arosa i Sveits.

Norge er i gruppe med Canada, Finland og Østerrike i OL.

I ny rolle
Patrick Thoresen spilte over 21 minutter da St. Petersburg vant 5-0 over Lev Praha onsdag kveld.
Thoresen hadde ingen målpoeng etter et skudd på mål. Derimot var SKAs hjemvendte stjerne Ilja Kovaltsjuk effektiv med tre assist.
Viktor Tikhonov, Andrej Sigarjov, Roman Cervenka, Vadmin Sjipatsjov og Igor Makarov sto for målene.
Lokomotiv Jaroslavl og Jonas Holøs tapte 1-2 hjemme for Dinamo Riga. Den norske landslagsbacken Holøs sto lengst på isen av hjemmelagets utespillere med sine 20.48 minutter.
Lars Haugen var ikke med på laget til Dinamo Minsk mot Metallurg Novokutznetsk onsdag.

Ny rolle
Ishockeyligaen KHL har fått et løft med flere stjernespillere på plass. For Patrick Thoresen betyr det en litt annen rolle på SKA St. Petersburg.

Noe overraskende valgte den russiske profilen Ilja Kovaltsjuk å vende hjem fra sin lukrative NHL-tilværende i New Jersey Devils, en klubb han nærmest hadde en «livstidskontrakt» med. SKA ble neste stopp i karrieren.

Med en slik kapasitet i laget blir Thoresen mindre brukt i det viktige overtallsspillet. Dermed blir det færre målpoeng for nordmannen, selv om effektiviteten hans ut fra spilletid er bedre enn fra fjorårets suksess-sesong.

– Det er blitt mer fordeling av istiden blant spillerne. Jeg merker jo at jeg ikke spiller så mye i «power play» som tidligere. Det er noe man bare må akseptere, slår Thoresen fast overfor NTB.

Fredag tar SKA imot Slovan Bratislava. Så er det en ukes landslagspause. Thoresen er fortsatt usikker om han spiller de to kampene mot Danmark i Stavanger neste helg.

Stang ut
Sist sesong var Thoresen blant de beste poengplukkerne i KHL. Nå er han så vidt blant de 20 beste poengplukkerne. Det er likevel kort vei opp til topp fem. Sett ut fra antall minutter på isen, har han derimot vært langt mer effektiv denne sesongen.

På 23 kamper har Thoresen scoret åtte mål og hatt elleve assist.

– Jeg føler likevel at jeg kanskje har hatt litt mer stang ut enn jeg hadde i fjor. Jeg er ikke kommet helt i flytsonen. I noen kamper i fjor gikk jo nesten alt inn, sier Thoresen.

– Men at jeg ikke er så høyt oppe på statistikkene er noe jeg ikke fokuserer så mye på. Jeg har vært med i en del år, slik at jeg vet at det vil løsne, sier han.

Vil vinne hver gang

SKA St. Petersburg er ledende i KHL. De kjemper med Dinamo Moskva om å ta tabelltoppen i avdeling vest.
– Vi har vært stabile, og det har løsnet skikkelig. Vi vinner jevnt og trutt og stresser ikke selv om vi skulle gå på et tap, sier 29-åringen.
– Det er viktig å være med toppen og vi går på isen for å vinne hver eneste kamp, selv om det viktigste kanskje skjer i mars og april, sier Thoresen. (©NTB)
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.