Team Mjøen som består av Eirik Mjøen, Sander Rølvåg, Martin Sesaker og Markus Skogvold var favoritter til å vinne norgescupen 3 på hjemmebane. Slik gikk det ikke. Tap for juniorlaget fra samme klubb, som består av Olav Kringlebotn (17), Even Galåsen (16), Mikael Brønmo Hansen (16) og Bendik Myklebust (17), var den store overraskelsen i helgen. Morsomt for unggutta, men litt pinlig for de mer etablerte i Team Mjøen.

Trulsen har trua

Curlinglegenden Pål Trulsen likte svært godt det juniorlaget presterte.

–De gutta der har noe på gang. Det tar tid å bli god i curling, men denne gjengen har framtida foran seg. Jeg synes de spiller godt i perioder, sier Pål Trulsen.

Han liker også godt at Hedmarken Curlingklubb er flinke med tilveksten til idretten.

– Det virker som en oppegående klubb. De har fått til mye på kort tid. Hallen her er bare fantastisk og vi kan få gode spillere med tiden, sier legenden.

Det var en svært fornøyd juniorgjeng etter at siste kamp var spilt.

– Det er klart vi er fornøyd. Det var veldig artig å slå Team Mjøen. De er tross alt rangert som det tredje beste laget i Norge. Vi må bare få inn litt mer stabilitet i laget. Vi varierer litt for mye i prestasjonene, sier Olav, Even, Mikael og Bendik.

I kampen mot Team Mjøen ble det spilt svært jevnt. Stillingen var 4–4 da siste runde startet. Juniorlaget hadde siste stein, noe som er svært fordelaktig i curling. De beholdt roen og vant sisterunden 1–0. Dermed kunne Olav, Even, Mikael og Bendik slippe jubelen løs.

Trener mye

Firerbanden satser mye og legger ned mange timer med trening i uka. Målet deres er å komme med på juniorlandslaget. Hårete mål, men for Olav, Even, Mikael og Bendik er det faktisk mulig. Alle fire har igjen hele fire- og fem sesonger til på juniornivå.

I siste kamp spilte laget mot juniorlandslaget og tapte ganske klart. Bendik Ramsfjell, Eskil Vintervold og Elias Høstmæhlingen reiste direkte fra Stange til Korea etter endt kamp, der det skal spilles om medaljer i junior-VM.

Det beste lokale laget i norgescup 3, ble Team Sørum. Spillere som trener lite, men har massevis med erfaring.

Brødrene Øystein og Hallvard Sørum og Joachim Suther danner en trio som vant bronsefinalen 8–3 over Team Våge.

– Det er ikke bra for curlingsporten at vi hevder oss. Vi trener jo nesten ikke, sier Øystein Sørum med et smil om munnen.

Sterkt av Team Sørum og vinne bronsekampen med bare tre spillere.

8.-plass til Team Mjøen i helgens norgescup, gjør at vinner av norgescup 3, Team Høstmæhlingen, vinner cupen sammenlagt.

Team Mjøen ledet etter de to første cupene.

Team Høstmæhlingen slo Lag Berg 6–3 i finalen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00