HAMAR/OSLO: Pål Johnsen har sett tv-bildene av situasjonen.
- Tidligere var det slik at det skulle være tøft og hardt, men det er blitt mye bedre. Hockey'n er på rett veg. Derfor er det viktig, spesielt med tanke på yngre spillere, at slike ting blir hardt straffet. Slik episoder kan ikke aksepteres. Vi lærer jo om konsekvenser fra vi er små. Samtidig er jeg helt sikker på at Steffen angrer på det han gjorde, sier Dragons-kapteinen.
Én av kampene er som nevnt allerede sonet. I praksis vil det derfor si at han må stå over 14 kamper på rad. Det betyr at han mister rundt en tredel av grunnspillet kommende sesong.

Anker ikke

Thoresen har bestemt seg for ikke å anke dommen.
- Domsutvalget består av profesjonelle folk. De har sett på bildene, og i domsutvalget finner du en rekke flinke folk som forstår seg på ishockey. Jeg var selv med på noen møter med dem. De har kunnskap om det de driver med, sa Thoresen.

På linje

Spilleren støttes av klubben sin. Heller ikke der vil man anke til appellutvalget.
- Vi sa i forkant av behandlingen i domsutvalget at vi tar den straffen vi får. Handlingen hører ikke til i idretten, men gudskjelov ble ingen skadet ut av den. Vi tar straffen til etterretning. Domsutvalget behandlet saken, og det er en uavhengig instans i ishockeyforbundet. De har behandlet den riktig. Vi mister Steffen i 14 kamper, men det viktigste er at han soner straffen sin og lærer av det som skjedde. Vi må prøve å unngå at dette skjer med andre spillere i framtiden. Dette var en skrekkens advarsel. Det er positivt at de statuerer et godt eksempel om at de ikke vil ha dette på en idrettsbane, sier Jan Tore Kjær.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.