Det endte med delt fjerdeplass etter omskyting.

Øystein Johnsen hadde veldig lyst på kongepokalen i jaktskyting etter god skyting tidligere denne vinteren, men konkurransen i et norgesmesterskap er hard. Johnsen mistet to poeng i den innledende skytingen lørdag (148 av 150 mulige). Da var mulighetene allerede redusert.

- Jeg følte meg litt for trygg på det andre holdet i hovedskytingen. Det var stående skyting mot en grevling på ca. 50 meter. Det vurderte jeg som forholdsvis enkelt. Jeg klarte likevel å miste ett innertreff på den figuren, og det betrakter jeg som en slurvefeil, sier Johnsen

Konkurrert for lite

Øystein Johnsen hadde en god sesong i fjor. Den ble avsluttet med norgesmesterskap i Løten. Han har egentlig fortsatt i samme spor i år, selv om det ikke har blitt like mange konkurranser.

- Jeg har ikke skutt like mange konkurranser i år som i fjor, men det har gått bra i de konkurransene jeg har skutt, med bl.a. seier i fylkesmesterskapet, sier Johnsen og fortsetter:

- Jeg hadde selvfølgelig et håp om at det skulle gå like bra i NM også. Jeg er ikke misfornøyd med delt fjerde plass, men i et norgesmesterskap må du ha klaff hele vegen for å være med å kjempe om NM-tittelen. Jeg ble stående igjen i omskyting om sølv- og bronsemedalje med ni skyttere etter den første finalerunden. Det endte med delt fjerdeplass. Det var det jeg klarte i dag, sier Johnsen.

Paal Johansen fra Trondheim ble norgesmester.

Lindstad og Grønvold kjempet

Sverre Lindstad fra Løten er tidligere kongepokalvinner i jaktfeltskyting og har tre norgesmesterskap i denne øvelsen fra 1989, 1993 og 1995. Han hadde også 148 poeng før finalen og ledet da i kampen om NM-tittelen i veteranklassen. Men det holdt ikke helt inn for Lindstad denne gangen, men han endte til slutt på tredjeplass i veteranklassen. Hans Petter Løberg fra Vang Jff hadde også 148 i hovedskytingen, men mislykkes i finaleskytingen.

Marianne Grønvold, også hun fra Vang Jff, hadde 140 poeng i hovedskytingen og var med å kjempet om NM-tittelen i dameklassen. Men med 38 poeng i finalen ble hun henvist fjerdeplass med 178 poeng. Her vant Helene Holmbro.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.