Oslo (NTB): Charlotte Kalla vant sølvduellen mot Finland og gikk Sverige inn til 2.-plass 36,1 sekunder etter Norge. Finland på tredjeplass var slått med nesten ett minutt.
Norge var overlegent best, og stafetten ble ikke spennende. Skofterud tapte riktignok noen sekunder til konkurrentene på første etappe, men hun bet seg fast og var bare 10,9 sekunder etter ledende Italia. Sverige og Finland vekslet også foran Norge, og det var de lagene som ble vanskeligste konkurrenter for den norske kvartetten.
Johaug gikk Norge opp i ledelsen på den andre klassisketappen. Hun hentet inn forspranget og rykket fra Sverige og Finland i en motbakke. Ved veksling var hun 8,7 sekunder foran Sverige, 13,7 foran Finland.
Steira gjorde kort prosess på den første skøyteetappen. Hun gikk rett fra forfølgerne og sendte Bjørgen ut på sisteetappen med en ledelse på over halvminuttet. Sverige var 34,7 sekunder bak, med Finland på bakskiene.
Sverige og Finland duellerte bare om sølvet på den siste etappen, mens Bjørgen gikk æresrunde for et stort og entusiastisk publikum som jublet for Bjørgens fjerde og Norges femte gull i ski-VM på hjemmebane. (©NTB)

 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00