Oslo (NTB): Charlotte Kalla vant sølvduellen mot Finland og gikk Sverige inn til 2.-plass 36,1 sekunder etter Norge. Finland på tredjeplass var slått med nesten ett minutt.
Norge var overlegent best, og stafetten ble ikke spennende. Skofterud tapte riktignok noen sekunder til konkurrentene på første etappe, men hun bet seg fast og var bare 10,9 sekunder etter ledende Italia. Sverige og Finland vekslet også foran Norge, og det var de lagene som ble vanskeligste konkurrenter for den norske kvartetten.
Johaug gikk Norge opp i ledelsen på den andre klassisketappen. Hun hentet inn forspranget og rykket fra Sverige og Finland i en motbakke. Ved veksling var hun 8,7 sekunder foran Sverige, 13,7 foran Finland.
Steira gjorde kort prosess på den første skøyteetappen. Hun gikk rett fra forfølgerne og sendte Bjørgen ut på sisteetappen med en ledelse på over halvminuttet. Sverige var 34,7 sekunder bak, med Finland på bakskiene.
Sverige og Finland duellerte bare om sølvet på den siste etappen, mens Bjørgen gikk æresrunde for et stort og entusiastisk publikum som jublet for Bjørgens fjerde og Norges femte gull i ski-VM på hjemmebane. (©NTB)

 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.