Ottestad - Storhamar 2-0.

Da Ottestad tok tre poeng mot Storhamar tirsdag kveld, var det ingen av de rundt 150 tilskuerne som snakket om tabell og plasseringer. Midtveis i andre omgang ble det ampert nede ved cornerflagget til Storhamar, og Arbresh Vitija slo regelrett ned vertenes Sebastian Solberg etter at de to knuffet til hverandre i en duell.

Mens forsvarsspilleren falt i bakken og blodet sprutet fra munnen hans, kom flere av vertene til unnsetning. 

Christian Løvås, som var en av dem som hisset seg opp, forsøkte å ta igjen på Vitija med en hard dytt, og han ble også sendt i dusjen.

– Vi er nødt til å foreta oss noe, og dette vil vi tak i så raskt som mulig. Men vi må vente på dommerrapporten som kommer, sier styremedlem Arve Fuglum i Storhamar Fotball til HA-sporten. 

Les også: Politiet vil iverksette etterforskning

Den nedslåtte Ottestad-spilleren Sebastian Solberg ble kjørt rett til legevakta. Der ble han sydd noen sting i leppen. Deretter ble han kjørt til tannlegevakta siden den ene tanna hans knakk og en til føltes løs.

Overfor HA-sporten uttrykker han stor frustrasjon over det som skjedde.

– Det hele skjedde så fort, men jeg reagerte på at jeg ikke fikk frispark. Da jeg blir angrepet prøver jeg å forsvare meg, men jeg rekker det ikke. Så kom slaget.

– Hva tenker du om at dette skjedde på ei fotballbane?

– Det er sjokkerende. Her forbereder vi oss til kamp og gleder oss, så skjer dette. Dette hører ingen steder hjemme. Og det skal i hvert fall ikke skje på ei fotballbane.

– Vil du politianmeldet episoden?

– Det har jeg ingen kommentar til nå, sier Solberg til HA-sporten.

– Bør anmelde

Ottestad-trener Simen Arnesen sier følgende om situasjonen:

– Vi kommer til å anmode Ottestad Fotball om å anmelde situasjonen til politiet, sier han.

– Det var ingen som jublet da vi kom i garderoben. Det føltes helt feil å skulle fortsette etter situasjonen. Dette er det verste jeg har opplevd på en fotballbane, sier Ottestad-spiller Erik Hulleberg. 

Trener Simen Arnesen var roligheten selv da han etter kampen ville ha en uttalelse fra dommer Kim Andre Østhagen. Arnesen var opptatt av hva som gjorde at Christian Løvås også fikk rødt kort.

– Vi sier ikke mer enn at det vil komme fram i dommerrapporten. Vi kommer til å skrive det vi så. Noe mer kommer ikke fra oss i denne omgang, sier dommer Østhagen rolig. 

Ett svar Simen Arnesen var fornøyd med. HA-sporten forsøkte  å kontakte Vitija både på telefon og sms tirsdag kveld uten å få svar. 

Skuffet kaptein

Storhamar-kaptein Joachim Svendsberget var imidlertid rystet etter situasjonen. 

- Det som skjer i forkant, ser jeg ikke, for da har jeg fullt fokus på ballen. Men jeg ser at han slår ham klokkerent i ansiktet, sier han. 

Han er skuffet over situasjonen som oppsto.

- Dette er ikke akseptabelt, verken for oss eller for noen på andre. Det skal ikke skje sånne ting på en fotballbane, sier han.

Frisparkmål

I kampen skjedde det lite de første 45 minuttene. Ingen av lagene produserte noe som lignet en målsjanse

Ottestad stanget og stanget, men brukte lang tid på å bryte gjennom. 

Da klokka viste 54 spilte minutter, satte Ole Marius Hansen et frispark via muren og i mål, slik at Storhamar-keeper Joachim Svendsberget var sjanseløs. 

Så oppsto situasjonen med de røde kortene, før Mattis Nerheim la på til 2–0 da han stjal ballen fra en forsvarer, kom alene og satte ballen elegant nede til høyre for seg selv. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.