• sliter: Mathias Livf hadde trodd Storhamar skulle se litt bedre ut i sesongstarten. FOTO: stein-ERIK STORMOEN
  • Tror på laget: Cato Ørbæk mener at Storhamar har gode trenere, og han tror laget vil løfte seg. FOTO: TROND LILLEBO
  • TEMPOSVAKE: Steinar Johansen mener at tempoet er en stor utfordring for Storhamar. FOTO: MATTIS RØHNE

I går spurte HA-sporten Mathias Livf, Cato Ørbæk, Steinar Johansen og Geir Svendsberget tre spørsmål:

1) Hva tenker dere om den høsten Storhamar har levert så langt?

2) Hvilke etablerte spillere har underprestert?

3) Hva skal til for at klubben snur den svake trenden?

Mathias Livf, 456 kamper

1: – Det er ikke dette Storhamar-laget jeg forventet å se før sesongen.

2: – Alle sammen. Det er ikke enkeltspillere som ikke har prestert, men laget som en enhet. De ser ut til å ha mistet selvtilliten, og de stoler ikke helt på hverandre.

3: – De ser litt tynne ut, og jeg vet ikke om laget blir kjørt hardt, eller hvordan de trener. Men dersom de vinner en kamp, kan det snu fort. De kan ikke komme lenger ned nå.

Cato Ørbæk, 454 kamper

1: – Hadde Storhamar vært skadefrie, hadde de kjempet med i Stavanger. Oilers ser sterke ut, men de hadde ikke vært så langt bak, tror jeg.

2: – Jeg synes at Eirik Skadsdammen og Martin Blakseth Huse har vært solide og gått foran i høst. Som gammel back vet jeg at det er vanskelig å møte tunge forwarder foran kassa, og det har vært en utfordring. Storhamar mangler litt fysikk foran målene.

3: – De må vinne flere enn én kamp for at det skal snu. De må nok vinne en fire-fem kamper før de virkelig får tilbake selvtilliten Men jeg har tro på trenerteamet, og de kan få det til å snu.

Steinar Johansen, 334 kamper

1: – Starten har minnet mye om fjorårets start – elendig. Dersom spillet fungerer i én periode, så fungerer nesten ingenting i neste. Overtallsspillet går for sakte, og det spilles for mange pasninger på tvers.

2: – De etablerte spillerne har stort sett vært skadet, og det har helt klart påvirket laget.

3: – Da de møtte Lillehammer hjemme lørdag, ble de gått fra av motspillerne. De hadde mye mer fart i laget, og det har vært et problem så langt i høst. Men plutselig kan det snu.

Geir Svendsberget, 513 kamper

1: – Jeg synes starten har vært litt puslete. Det går ofte litt opp og ned i løpet av en sesong, og jeg håper at Storhamar har gjort seg ferdig med den svake delen av sesongen nå. Jeg tror ikke andre lag gruer seg til å møte dem.

2: – Verken Tenute eller Nummelin har imponert meg, men de har også vært plaget av skader. De la Rose var fantastisk i sin første sesong, men har ikke kommet opp på samme nivå etterpå. Egentlig er det vel ingen som har overprestert, selv om jeg liker Rønnild godt.

3: – Da Sasja var her for to år siden, snudde det bare i løpet av noen seirer. Det kan skje igjen. De trenger selvtillit og glede i spillet, for Storhamar har egentlig et veldig godt lag.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00